Κυριακή
16 / 06 / 2024
4 Νέα Άρθρα

ΓΔΗΛΕΔ: Η Διοίκηση της ΑΑΔΕ Στοχοποιεί Εργαζόμενους για να καλύψει τις Ευθύνες της

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times
Η μεγάλη (αν όχι και η  μοναδική) έγνοια της Διοίκησης της ΑΑΔΕ, είναι να μην τσαλακωθεί η ‘’δημόσια εικόνα’’ της, που με τόσο Κόπο, Κόστος και… Μεράκι χτίζει. Στο βωμό αυτό δεν διστάζει φυσικά να στοχοποιεί – όταν αυτό ‘’απαιτείται’’ – ολόκληρες υπηρεσίες.
Προφανώς ο Διοικητής (που όπως λέει το Δελτίο Τύπου της ΑΑΔΕ διέταξε αμέσως ΕΔΕ για διαρροή στοιχείων φορολογουμένων) δεν γνωρίζει τίποτα για τις συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες του, για την εκτός ορίων εντατικοποίηση, για τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, για τα εξαντλητικά ωράρια των εργαζομένων κλπ

Ο Διοικητής στοχοποιεί τη ΓΔΗΛΕΔ, λες και δεν είναι αυτός προϊστάμενος της υπηρεσίας. Λες και δεν είναι η υπηρεσία που χρησιμοποίησε ουκ ολίγες φορές, με φόντο τους πολυάριθμους πίνακες ζωγραφικής (ο αριθμός των οποίων μάλλον υπερβαίνει αυτόν των υπαλλήλων της υπηρεσίας) για να φιλοτεχνήσει το προφίλ του αναμορφωτή της φορολογικής διοίκησης.

Οι Ταμπέλες, οι Πίνακες ζωγραφικής, οι πανάκριβες Γλάστρες κλπ που κοσμούν το κτίριο της ΓΔΗΛΕΔ, είναι προφανώς σε προτεραιότητα σε σχέση με την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού, προκειμένου οι ελάχιστοι υπάρχοντες υπάλληλοι να μην εργάζονται μέχρι τα ξημερώματα προκειμένου να ανταποκριθούν στα… ‘’το θέλω εδώ και τώρα’’ του Σουλτάνου, ή στο ‘’κόψτε το λαιμό σας’’, που όλο και πιο συχνά εκπέμπεται στις υπηρεσίες μας. 

Αλλά έτσι είναι… Τα θετικά αποτελέσματα (που και στη συγκεκριμένη υπηρεσία ΔΕΝ είναι και λίγα) είναι ‘’επιτεύγματα του Διοικητή’’, ενώ τα προβλήματα… ‘’ευθύνη των υπαλλήλων’’, οι οποίοι κρεμιούνται ακαριαία στα ‘’μανταλάκια’’ και απειλούνται δημόσια, για να μην τσαλακωθεί η εικόνα της ηγεσίας.  

Σε κάθε όμως περίπτωση, το περιστατικό της ΓΔΗΛΕΔ συμπυκνώνει τα χαρακτηριστικά των εργασιακών σχέσεων και συνθηκών που οικοδομούνται στην ΑΑΔΕ. Δείχνει το πόσο σέβεται και το πως ‘’αξιολογεί’’ η Διοίκηση τις υπερπροσπάθειες των εργαζομένων, αλλά και τις ευθύνες όσων από θέσεις ευθύνης και προκειμένου να είναι αρεστοί στη Διοίκηση, μεταφέρουν την πίεση προς τους εργαζόμενους, καταστρατηγώντας ωράρια, Σαββατοκύριακα, Αργίες και Διακοπές προκειμένου να ικανοποιηθούν οι… ‘’διαταγές’’, ακόμα και αν δεν υπάρχουν οι αντικειμενικές δυνατότητες, ακόμα και αν υπάρχει κίνδυνος για λάθη και παραλήψεις.  

Το περιστατικό της ΓΔΗΛΕΔ αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη σημασία αυτού που με επιμονή έχει καταθέσει πολλές φορές η ΑΚΕ στα συνδικαλιστικά μας όργανα για λήψη πρωτοβουλιών που θα διασφαλίζουν τη μη παραβίαση του ωραρίου και το μη επιμερισμό των διαρκώς αυξανόμενων απαιτήσεων απ’ την πλευρά της Διοίκησης στους όλο και λιγότερους εργαζόμενους. Αν κάποιοι πρέπει να… ‘’κόψουν το λαιμό τους’’, αυτοί δεν είμαστε εμείς. 

Αθήνα, 5.12.2023  

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών