Κυριακή
28 / 04 / 2024
4 Νέα Άρθρα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

Ό,τι ορίζεται σαν Δημόσιο, ό,τι ορίζεται σαν συγκρότηση πολιτείας, σαν συγκρότηση δικαιωμάτων, ό,τι τελικά ορίζεται σαν κοινωνία αλληλεγγύης, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο στόχαστρο όλων των μνημονιακών πολιτικών.

Κεντρικός στόχος: μικρό δημόσιο, λίγοι εργαζόμενοι, χιλιάδες άνεργοι, μικρή μισθολογική δαπάνη, τα πάντα ιδιωτικά και μόνο γι' αυτούς που έχουν και κατέχουν.

Α. ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ

Πρώτο πεδίο εφαρμογής αυτών των μνημονιακών πολιτικών, οι εφοριακοί. Ο λαϊκισμός των Γραμματέων και Φαρισαίων βρήκε πεδίο εφαρμογής. Οι πρώτες διαθεσιμότητες, η σκληρότερη περικοπή μισθού και πάνω απ' όλα η συκοφάντιση όλων, μηδενός εξαιρουμένου. Η συλλογική ευθύνη, η συλλογική ενοχή και ό,τι αυτό θυμίζει σε όλη του την μεγαλοπρέπεια.

Β. ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Προφανώς ο ΣΤΑΪΝΜΠΕΚ όταν έγραφε το «Άνθρωποι και ποντίκια» δεν γνώριζε την εξέλιξη αυτού του τίτλου στη Β' Δ.Ο.Υ. Λάρισας. Όπου, χιλιάδες άνθρωποι, σε ατέλειωτες ουρές ζητούν από ελάχιστους συναδέλφους να εξυπηρετηθούν και όλοι μαζί, κυριολεκτικά, συνθλίβονται καθημερινά σαν ποντίκια σε πειραματικό λαβύρινθο. Τα μνημόνια στην πλήρη εφαρμογή τους !

Γ. ΑΠΟΔΟΧΕΣ

Μείωση μισθών, υπερφορολόγηση, φτωχοποίηση των νέων συναδέλφων, αποτελούν τον οδηγό που μας προτείνουν για την ζωή μας. Ας σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο ΤΩΡΑ!

Δ. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η δυστυχία να είσαι αξιολογούμενος στην Ελλάδα του 2014, μόνο με μία φράση μπορεί να αποτυπωθεί: « Ευτυχώς που δεν ζεί αυτήν την εποχή ο Αϊνστάιν. Θα τον είχαν απολύσει στην Ελλάδα». Αυτό που υπάρχει σήμερα είναι ανεργία και απολύσεις, στο όνομα των τόκων και των δανείων που εμείς δεν πήραμε ποτέ. Το σύνταγμα αυτής της χώρας επιτάσσει δουλειά για όλους και όχι απολύσεις σε όλους. Και σε κάθε περίπτωση ο εφοριακός αξιολογείται κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα. Το TAXIS να είναι καλά.

Ε. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

Για χρόνια ο συνδικαλισμός εγκλωβισμένος στην λογική του «παρακλητικού» μοντέλου, της λογικής της συναίνεσης και του συμβιβασμού, έχασε την αυτονομία του και το αυτόβουλο της ύπαρξης του στην λογική της «κομματικής σκοπιμότητας» του όποιου κυβερνητικού κόμματος και όχι μόνο.

Συναδέλφισες , συνάδελφοι,

Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση, εμείς αποφασίσαμε να τοποθετηθούμε, μέσα από την συμμετοχή μας στα συνδικαλιστικά μας όργανα, τις συνελεύσεις μας, το καθημερινό μας ενδιαφέρον για τον συνάδελφο στο διπλανό γραφείο, αρνούμενοι επί τέλους την λογική της ανάθεσης στους «επαγγελματίες» των πελατειακών αντιλήψεων.

Έτσι λοιπόν,

Χωρίς ηγεμονισμούς και μικροπολιτικές αλήθειες, ζητάμε την ψήφο σας για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί :

  •  Διασφάλιση απολαβών που να ανταποκρίνονται σ' αυτά που προσφέρουμε στην κοινωνία.
  •  Αξιοπρεπείς συνθήκες καθημερινής δουλειάς που διασφαλίζουν τόσο την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας όσο και το απόρρητο των αρχείων της φορολογικής διοίκησης.
  •  Εργασιακή εξασφάλιση του αντικειμένου της δουλειά μας, βάζοντας φραγμό στην ηθική και οικονομική εξαθλίωση των εφοριακών που τελικά στόχο έχει τον φορολογικό έλεγχο να τον εκχωρίσουν στις εταιρείες τους.
  •  Εκπαίδευση και συνεχής επιμόρφωση για το καλό της κοινωνίας και των συναδέλφων.
  •  Όχι στην μισθολογική και υπηρεσιακή κατηγοριοποίηση των εργαζομένων στο Υπουργείο Οικονομικών.
  •  Για να πρωταγωνιστήσουμε στις κοινωνικές αλλαγές του καιρού μας και όχι στους αιματοβαμμένους στόχους κατασχέσεων των συνανθρώπων μας. Οι χιλιάδες αυτοκτονίες δεν θα πέσουν στα κεφάλια μας.
  •  Για να έρθει το τέλος του συνδικαλισμού της εργοδοσίας.
  •  Να γίνουν επιτέλους οι προσλήψεις των 1500 υπαλλήλων, για να πάψουμε να ακροβατούμε στα όρια της νομιμότητας.

Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

Πιστεύοντας πως τίποτα δεν χαρίζεται, σας δηλώνουμε πως θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ όλων αυτών που διαλύουν την ζωή μας, συνθέτοντας μέτωπο ανατροπής ενώνοντας και όχι διαιρώντας, προτείνοντας και διεκδικώντας την αλλαγή ενός φθαρμένου «κυβερνητικού» συνδικαλιστικού μοντέλου με ένα άλλο που θα απαντά στα καθημερινά προβλήματα των συναδέλφων μας και της κοινωνίας.

            ΜΗΤΡΟΥΛΙΑ ΕΛΕΝΗ                                   ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

            ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                  ΜΠΟΛΗ ΜΑΡΙΑ

            ΚΕΦΑΛΑ ΓΙΩΤΑ                                           ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

           ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΑΘΗΣ                                   ΣΟΥΝΙΔΑΚΗ ΧΡΥΣΑ

           ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΘΗ                                       ΞΕΣΦΙΓΓΗΣ ΘΩΜΑΣ