Σάββατο
20 / 04 / 2024
9 Νέα Άρθρα

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΑΣ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Η επιλογή της ηγεσίας της ΔΑΣ να αναζητεί με κάθε τρόπο πεδίο αντιπαράθεσης με την ΑΣΚΙ δεν είναι προφανώς τυχαία, ούτε βέβαια μας ξαφνιάζει. Η χρήση όμως ανακριβειών προκειμένου να τεκμηριώσει (κυρίως στο δικό της ακροατήριο) την άρνησή της για συνεργασία και κοινή δράση όλων των δυνάμεων που βρίσκονται απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, υπερβαίνει κατά πολύ την ηθική που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τη στάση αριστερών δυνάμεων.

Ως ΑΣΚΙ δεν θα ακολουθήσουμε αυτή την πρακτική. Θα απαντήσουμε δημόσια (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι κρυβόμαστε σε όσα η ανακοίνωση της ΔΑΣ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) αναφέρει. Ταυτόχρονα όμως θα επαναλάβουμε ότι αν το ζητούμενο είναι (και για εμάς είναι) η υπεράσπιση της ζωής και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων, η συνεργασία όλων (και ιδιαίτερα των αριστερών δυνάμεων) είναι μονόδρομος και στο τέλος θα την επιβάλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Αν αυτό είναι που φοβίζει τους συντρόφους της ηγεσίας της ΔΑΣ, τους λέμε ότι με σπασμωδικές κινήσεις, προσωπικές επιθέσεις και λάσπη, δεν θα μπορέσουν να το αποτρέψουν...

Σημ. Αλήθεια, αν η άποψη της ΔΑΣ για το Οικονομικό Επιμελητήριο αποτυπώνεται στην ανακο'ινωση της και την αναφορά ότι: ''..μπροστά στα «αφεντικά», μεγαλοστελέχη ελεγκτικών εταιριών και άλλων επιχειρηματικών ομίλων που συμμετέχουν στο ΟΕΕ...'' γιατί συμμετέχει σε διαδικασίες του και μάλιστα παλεύει να ψηφιστούν και κείμενα με το περιεχόμενό της. Εκτός και αν στόχος δεν είναι να καταγγελθεί αυτό το ΟΕΕ, αλλά να επιτεθούν στους συνδικαλιστικούς αντιπάλους ( ...όπως πιστεύουν).