Σάββατο
20 / 04 / 2024
9 Νέα Άρθρα

Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας: Υπέρ της Συνέχισης της Απεργίας - Αποχής απ την Αξιολόγηση. Απορρίπτουμε το προωθούμενο Μισθολόγιο της ΑΑΔΕ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Με απόφασή του ο Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο Μισθολόγιο της ΑΑΔΕ και επισημαίνει την ανάγκη συνέχισης της Απεργίας - Αποχής απ την Αξιολόγηση.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του Συλλόγου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ 12/03/2021
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αρ. Πρωτ: 202
ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ 16Α
501 32 – ΚΟΖΑΝΗ ΠΡΟΣ:
Τηλ-fax 24610 24595 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΚΟΙΝ:
ΠΟΕ-ΔΟΥ
ΘΕΜΑ: «ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ»
Δυστυχώς εν μέσω πανδημίας η Υπηρεσιακή μας ηγεσία κατέθεσε και η Πολιτική ηγεσία ψήφισε το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ χωρίς να λάβουν υπόψη τα αιτήματα που είχε θέσει ο κλάδος, με αποτέλεσμα την ανατροπή των εργασιακών μας σχέσεων και τη διάσπαση του κλάδου.
Ο Σύλλογος των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. και τις Κτηματικές Υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του και απορρίπτει το μισθολόγιο που ψηφίστηκε για τους εξής λόγους:
1) Η ένταξή μας στο συγκεκριμένο μισθολόγιο συνδέεται εκβιαστικά με τη συμμετοχή στην αξιολόγηση όπως αυτή έχει τεθεί από την Υπηρεσιακή ηγεσία μας.
Τη συγκεκριμένη αξιολόγηση, ενωμένος ο κλάδος μας απέρριψε με την συντριπτική συμμετοχή στην απεργία - αποχή.
2) Δεν συμπεριλαμβάνει τους συναδέλφους που υπηρετούν σε Κτηματικές Υπηρεσίες και Σ.Δ.Ο.Ε. , με αποτέλεσμα τη διάσπαση του κλάδου.
3) Συνδέει για πρώτη φορά το μισθό με τη θέση εργασίας που υπηρετεί ο κάθε συνάδελφος, με συνέπεια υπάλληλοι με τα ίδια τυπικά προσόντα να αμείβονται διαφορετικά, με αποτέλεσμα την άνιση μεταχείριση και την ανθρωποφαγία μεταξύ των συναδέλφων.
4) Δεν εξομαλύνει τη μισθολογική διαφορά μεταξύ των νέων συναδέλφων αφού δύο νέοι συνάδελφοι που υπηρετούν σε διαφορετικό περίγραμμα θέσης εργασίας, θα έχουν διαφορετικές μισθολογικές αποδοχές. Από την άλλη πλευρά οι νέοι συνάδελφοι σε Σ.Δ.Ο.Ε. και Κτηματικές Υπηρεσίες, εγκαταλείπονται στο βασικό μισθό χωρίς την προσωπική διαφορά.
5) Το νομοθετικό κείμενο δεν διευκρινίζει πολλά θέματα που έχουν σχέση με το μισθολόγιο όπως π.χ. με ποιά κριτήρια θα γίνεται η αλλαγή από το ένα περίγραμμα θέσης εργασίας στο άλλο είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, το συγκεκριμένο βαθμολόγιο θα είναι εσαεί, το ίδιο ισχύει και για την ειδική αμοιβή, τί θα γίνει μετά από ένα χρόνο........κ.λ.π.
Με λίγα λόγια μας παρουσίασαν το δόλωμα για να τσιμπήσουμε, αλλά η φάκα δεν φαίνεται.
6) Η Διοίκηση έχει υπερεξουσίες και δεν λογοδοτεί σε κανέναν, μπορεί με τροποποιητικές και κανονιστικές πράξεις να αλλάζει τα δεδομένα των εργασιακών μας σχέσεων (π.χ. κατάταξη και μετακίνηση συναδέλφων, δημιουργία και κατάργηση υπηρεσιών κ.λ.π.) και τα σχετικά με το μισθολόγιο.
7) Επειδή οι στόχοι κάθε Υπηρεσιακής δομής επιτυγχάνονται μέσα από την ομαδική συνεργασία και άμιλλα και όχι με ατομική στοχοθεσία που οδηγεί σε ανθρωποφαγία.
8) Επειδή το μισθολόγιο πλέον είναι νόμος του κράτους και οι διατάξεις του θα εφαρμοστούν άμεσα.................
Συνεχίζουμε την απεργία - αποχή από τις επόμενες αξιολογήσεις και διεκδικούμε:
- Το δικό μας μισθολόγιο που καταρτίστηκε από τις 3 ομοσπονδίες.
- Την ενότητα του κλάδου μας με τη θέσπιση ίδιου μισθολογίου για τους Συναδέλφους είτε αυτοί υπηρετούν σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών είτε στην ΑΑΔΕ, καθώς και την άμεση απόδοση προσωπικής διαφοράς σε όλους τους νέους συναδέλφους.
- Την αποσύνδεση της συμμετοχής στην αξιολόγηση για την ένταξη σε κάθε μορφή μισθολογίου για τους υπαλλήλους και για τους προϊσταμένους.
- Η οποιαδήποτε στοχοθεσία να γίνεται αυστηρά σε επίπεδο οργανικής μονάδας που προάγει τη συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των υπαλλήλων, καμία ατομική στοχοθεσία.
Η ψήφιση του μισθολογίου της ΑΑΔΕ, αποτελεί την αρχή του αγώνα που πρέπει να δώσουμε ενωμένοι για την πρόοδο του κλάδου μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους με αλληλεγγύη και ενότητα να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδιά τους.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο