Δευτέρα
11 / 12 / 2023
5 Νέα Άρθρα

Σύλλογος Αττικής: Να σταματήσουν οι διώξεις για τη συναδέλφισσα Γκόβα Βασιλική

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Οι συναδέλφισσες της καθαριότητας έδωσαν πριν 6 περίπου χρόνια έναν εμβληματικό αγώνα ενάντια στις απολύσεις. Έναν αγώνα που γνώρισε την καθολική στήριξη της κοινωνίας και απονομιμοποίησε την πολιτική των απολύσεων.

Η επιστροφή των καθαριστριών στις δουλειές τους μετά τον μακροχρόνιο αυτό αγώνα, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς και έμπνευση για τις κινητοποιήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Φαίνεται όμως πως ο εμβληματικός και νικηφόρος αυτός αγώνας των καθαριστριών ενοχλεί όσους υπηρέτησαν την πολιτική των απολύσεων και συνεχίζουν να στοχοποιούν τον κόσμο της εργασίας. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός ότι 6 περίπου χρόνια μετά τις κινητοποιήσεις, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (μέσω των στελεχών του) συνεχίζει τις διώξεις κατά των αγωνιζόμενων γυναικών.

Στις 11-6-2021 δικάζεται για πολλοστή φορά η συναδέλφισσα Γκόβα Βασιλική, η οποία επιχειρείται να εμφανιστεί ως υπεύθυνη για τις επιθέσεις που δέχονταν σχεδόν σε καθημερινή βάση απ’ τις δυνάμεις καταστολής, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία να σταματήσει το γαϊτανάκι των διώξεων ενάντια σε γυναίκες που αγωνίστηκαν για την δουλειά τους.

Οι διώξεις δεν μας τρομοκρατούν.

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις για τη συναδέλφισσα Γκόβα Βασιλική

 

Για να τυπώσετε το ΨΗΦΙΣΜΑ του Συλλόγου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ