Κυριακή
03 / 12 / 2023
4 Νέα Άρθρα

Σύλλογος Αττικής: Εργατική Πρωτομαγιά 2018 - Συνεχίζουμε τον Αγώνα

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Συνεχίζουμε τον Αγώνα

Διεκδικούμε τα αυτονόητα

Η Εργατική Πρωτομαγιά, είναι η μέρα της Εργατικής Τάξης. Η μέρα που συμβολίζει τους αγώνες των εργαζομένων για την κοινωνική απελευθέρωση και την απαλλαγή τους από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. 

 

Ο αγώνας για την καθιέρωση του 8ωρου, την ύπαρξη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τα Συνδικαλιστικά Δικαιώματα, την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της Παιδείας, της Υγείας κλπ παραμένει όμως επίκαιρος.

 

Στη χώρα μας τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια επιλέχθηκε ως εργαλείο για τη κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων τα επαναλαμβανόμενα Μνημόνια. Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, οι μειώσεις Μισθών, το πετσόκομμα των συντάξεων, η υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών σε υγεία και παιδεία, η κατάργηση του 8ώρου, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η καθιέρωση της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας και πρόσφατα η αμφισβήτηση του δικαιώματος στην απεργία, είναι μερικές πτυχές της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής.

 

Είναι αποτελέσματα νομοθετικών παρεμβάσεων οι οποίες δεν πρόκειται να ακυρωθούν με την υποτιθέμενη έξοδο της χώρας απ’ τα μνημόνια και για τη διατήρηση των οποίων η κυβέρνηση δεσμεύεται, στο πλαίσιο της νέας προωθούμενης συμφωνίας με τους δανειστές, χαρακτηρίζοντάς τες μάλιστα, με προκλητικό τρόπο, ως μεγάλες ‘’μεταρρυθμίσεις’’.

 

Τις μεταρρυθμίσεις αυτές, την πατρότητα των οποίων διεκδικεί η κυβέρνηση, τις ζούμε άλλωστε ιδιαίτερα έντονα στις φορολογικές υπηρεσίες. Η αναστολή εφαρμογής του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, η κατάργηση του 8ωρου, η απλήρωτη εργασία, τα φαινόμενα αυταρχισμού κλπ, είναι πλέον καθεστώς. Είναι καταστάσεις οι οποίες πρόκειται να επεκταθούν στο σύνολο του Δημοσίου, μετά το ‘’πετυχημένο’’ πείραμα της ΑΑΔΕ.

 

Ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για την κινητοποίηση του συνόλου των εργαζομένων, Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, ενάντια στη μονιμοποίηση των μνημονίων, η οποία προωθείται στο όνομα της υποτιθέμενη ρύθμισης του Χρέους. Για την επανάκτηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας, για την αποτροπή των πλειστηριασμών, στόχος των οποίων είναι τα φτωχά και λαϊκά στρώματα, για την υπεράσπιση της Δημόσιας περιουσίας για την εκποίηση της οποίας η κυβέρνηση δεσμεύεται.

 

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι απεργία κι όχι αργία

 

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Όλες & όλοι

στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Συνδικάτων.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Σπανάκης Βασίλειος Πέτρος                                                           Μέρκος Δημήτριος