Κυριακή
16 / 06 / 2024
4 Νέα Άρθρα

Σύλλογος Αττικής: Αλληλεγγύη στους Εργαζόμενους – Απεργούς του ΟΤΕ. Να μην περάσει η Τρομοκρατία

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ δίνουν έναν πολυήμερο απεργιακό αγώνα με σκοπό να ανακληθούν οι άδικες απολύσεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον Όμιλο ΟΤΕ.

 

Απέναντι σ΄ αυτή τη μεγάλη κινητοποίηση, η Διοίκηση του ΟΤΕ, έχοντας την πλήρη κάλυψη – στήριξη της Κυβέρνησης, απάντησε με μηνύσεις και συλλήψεις συνδικαλιστών οι οποίοι προσπάθησαν να περιφρουρήσουν τον πολυήμερο απεργιακό τους αγώνα.

Μηνύσεις και συλλήψεις οι οποίες έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να προχωρήσουν τα σχέδια της Διοίκησης του ΟΤΕ.

Πρόκειται για πρακτικές που έρχονται να ‘’κουμπώσουν’’ σε νομοθετικές ρυθμίσεις, της σημερινής αλλά και της προηγούμενης Κυβέρνησης που αμφισβητούν συνδικαλιστικά δικαιώματα ή και ποινικοποιούν το δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται και να διεκδικούν.

Παρόμοιες πρακτικές βίωσαν το προηγούμενο διάστημα και οι εργαζόμενοι στην ΑΑΔΕ, η Διοίκηση της οποίας αμφισβήτησε ευθέως το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και απείλησε δημόσια με συνέπειες, όσους υλοποιούν τις αποφάσεις των σωματείων τους και συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις.

Απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές και τον αυταρχισμό της εργοδοσίας οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν με δυναμικούς αγώνες και κινητοποιήσεις, αναζητώντας τα δικά τους όπλα, στην Αλληλεγγύη και την Ενότητα.

Οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες του Νομού Αττικής και Κυκλάδων, εκφράζουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των απεργών του ΟΤΕ. Ο αγώνας τους για το δικαίωμα στην εργασία, για αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, είναι και δικός μας αγώνας.

 

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους του ΟΤΕ

Να μην περάσει η Εργοδοτική και Κρατική Τρομοκρατία

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                Ο Πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας

       Γεωργιόπουλος Διονύσιος                               Μέρκος Δημήτριος

 

Για  να τυπώσετε την ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ