Σάββατο
20 / 04 / 2024
9 Νέα Άρθρα

Στην ΑΔΕΔΥ δεν υπάρχει χώρος για μισάνθρωπες ρατσιστικές απόψεις

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Στην ΑΔΕΔΥ δεν υπάρχει χώρος για μισάνθρωπες ρατσιστικές απόψεις
Καταδικάζουμε τις ρατσιστικές απόψεις που εκφράστηκαν από το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, εκλεγμένου με την παράταξη της ΔΑΚΕ Χ. Παπαναστάση κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου στις 29/8/2023.

«Ας μη βρίσκονταν εκεί» είπε στην ομιλία του, αναφερόμενος στους μετανάστες που κάηκαν ζωντανοί στο δάσος της Δαδιάς επαναλαμβάνοντας τη γνωστή καραμέλα της κυβέρνησης ότι έδωσε… προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή και θριαμβολογώντας για τις επιτυχίες του «επιτελικού κράτους» στο μέτωπο των πυρκαγιών!

Μετά τις έντονες αντιδράσεις και την αποχώρηση όλων των παρατάξεων πλην της ΔΑΚΕ, η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου διακόπηκε.

Θεωρούμε :

  • ότι στην ΑΔΕΔΥ δεν μπορεί να υπάρχει χώρος για μισάνθρωπες ρατσιστικές απόψεις, ούτε μπορούμε να επιτρέπουμε να εκφράζονται τέτοιες σε συνδικαλιστικά όργανα, που «θέλουν» να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων,
  • ότι «ο σεβασμός της ανθρώπινης αξίας», που περιλαμβάνεται στους «σκοπούς» της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με το Καταστατικό της, δεν χωράει «χρώματα», φυλές, εθνότητες και χώρες καταγωγής
Για τους λόγους αυτούς και σημειώνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ χρησιμοποιούν ρατσιστικές, ομοφοβικές και μισογυνικές εκφράσεις κατά την διάρκεια συνεδριάσεων, καταθέτουμε «μομφή» κατά του συγκεκριμένου και ζητάμε από την παράταξη της ΔΑΚΕ να προχωρήσει άμεσα στην αποπομπή και αντικατάστασή του από τα όργανα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.