Σάββατο
20 / 07 / 2024
2 Νέα Άρθρα

Ψήφισμα της ΓΣ του Συλλόγου εφοριακών Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Βέροια, 6-11-2018

Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία και το μαζικό κίνημα οφείλουν, από την ίδια την υπόστασή τους, να έχουν ταξική αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων και να παίρνουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε κάθε προσπάθεια καλλιέργειας του εθνικισμού, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του φασισμού.

Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου, κάθε εθνότητας και χώρας δεν έχουν να χωρίσουν  τίποτα μεταξύ τους. Είναι θύματα της εκμετάλλευσης των επιχειρηματικών ομίλων, των  τραπεζιτών, των κυβερνήσεων και των πολιτικών τους. Παλεύουμε για τη συναδέλφωση των λαών, ενάντια στον πόλεμο και τις επεκτατικές βλέψεις  από όπου κι αν προέρχονται.

Καμία σχέση δεν έχει η καλλιέργεια του εθνικισμού με οποιαδήποτε αγωνιστική ή αντιιμπεριαλιστική «διάθεση». Αυτές οι απόψεις είναι εχθρικές προς τις λαϊκές και εργατικές διεκδικήσεις. Ο εθνικισμός και η πολεμοκαπηλεία σε κάθε χώρα, βοηθάει τους  «ισχυρούς», την πλουτοκρατία  και  τα  συμφέροντά της.

Είμαστε ενάντια  στους  ιμπεριαλιστικούς  σχεδιασμούς  και ανταγωνισμούς  στα  Βαλκάνια.

Ο μόνος δρόμος που μπορεί να εξασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων  είναι η ενότητα της εργατικής τάξης και  των λαών ενάντια στους  εκμεταλλευτές  μας, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους  ανταγωνισμούς.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ