Δευτέρα
11 / 12 / 2023
5 Νέα Άρθρα

Προκήρυξη παναττικής στάσης εργασίας, Πέμπτη 28.9.2017

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Αθήνα 21.9.2017
Αρ. Πρωτ.: 1149

 

ΠΡΟΣ: 

  1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Τσακαλώτο Ευκλείδη Νίκης 5-7 Αθήνα
  2. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. Χουλιαράκη Γεώργιο Πανεπιστημίου 37 Αθήνα
  3. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κα. Παπανάτσιου Αικατερίνη Καρ. Σερβίας 10 Αθήνα
  4. ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ κ. Πιτσιλή Γεώργιο Καρ. Σερβίας 10 Αθήνα
  5. ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΔΟΕ κ. Θωμαδάκη Σταύρο Πειραιώς 207 & Αλκίφρονος 9 Αθήνα
  6. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ κα. Γεροβασίλη Όλγα Βασ. Σοφίας 15 Αθήνα
  7. ΓΕΝ. ΓΡΑΜ.ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ κ. Θεοδωράκη Γρηγόριο Βασ. Σοφίας 15 Αθήνα.


ΘΕΜΑ : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


     Σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1264/82 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και του καταστατικού της ΠΟΕ-ΔΟΥ, η ΠΟΕ-ΔΟΥ σε συνεδρίασή της στις 21.9.2017 αποφάσισε ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για την ΠΕΜΠΤΗ 28.9.2017, από την έναρξη του ωραρίου και έως τις 11:00 π.μ. Σας γνωρίζουμε περαιτέρω ότι κατά τη διάρκεια της ως άνω Παναττικής στάσης θα υφίσταται το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας που προβλέπεται από το άρθρο 21 του Ν. 1264/82, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.


     1. Το μισθολογικό καθεστώς που διέπει τους νεοδιόριστους συναδέλφους συνιστά μια κατάφορη αδικία απέναντι τους γιατί καλούνται να επιτελέσουν ακριβώς τα ίδια καθήκοντα με όλους τους υπόλοιπους ενώ η αμοιβή τους ανέρχεται στο ήμισυ της αμοιβής αυτών. Επιπλέον οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, γεγονός που επιβάλλει την εντατικοποίηση και επιτάχυνση των προσπαθειών από την μεριά της ΠΟΕ-ΔΟΥ για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Ταυτόχρονα η διαιώνιση αυτού του καθεστώτος εξελίσσεται σε ωρολογιακή βόμβα που απειλεί να πλήξει τις αποδοχές όλου του κλάδου. Αποδοχές που έχουν ήδη μειωθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% στην διάρκεια των τελευταίων έξι (6) χρόνων.


     2. Οι ανησυχίες που έχουμε εκφράσει στο παρελθόν για τις συνθήκες εργασίας και πως αυτές θα διαμορφωθούν στο νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΑΑΔΕ, επιβεβαιώνονται και μεγεθύνονται. Η εφάπαξ αξιολόγηση που προβλέπεται από τον ιδρυτικό νόμο της ΑΑΔΕ είναι συνδεδεμένη με αποπομπή εργαζομένων από την ΑΑΔΕ που θα φέρουν μόνιμα και δια παντός το στίγμα του ακατάλληλου και του αποδιοπομπαίου τράγου.

     Επιπλέον η καθιέρωση των περιγραμμάτων θέσης και η σύνδεσή τους με την μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων, παραπέμπει σε ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές, δημιουργώντας υπαλλήλους πολλών ταχυτήτων και μετατρέποντας τις εργασιακές και μισθολογικές σχέσεις σε μια απέραντη ζούγκλα ανταγωνισμού και διαγκωνισμού αντί να καλλιεργείται η συνεργασία και η συλλογική προσπάθεια για την υλοποίηση των στόχων.


ΑΙΤΗΜΑΤΑ

1. Μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων.

2. Σύστημα Αξιολόγησης που σε καμία περίπτωση δεν θα συνδέεται με αποπομπές εργαζομένων. Ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας προβλέπει διαδικασίες για παραβατικές συμπεριφορές, συνεπώς αυτή η διαδικασία είναι προσχηματική και αυθαίρετη.

3. Να μη συνδεθούν τα περιγράμματα θέσης με τη μισθολογική εξέλιξη που οδηγεί στην σαλαμοποίηση του κλάδου.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


               ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ        ΑΝΝΑ ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ-ΠΟΥΛΑΚΗ

 

Για να εκτυπώσετε την προκήρυξη της παναττικής στάσης εργασίας της ΠΟΕ - ΔΟΥ πατήστε εδώ .