Για τις απλήρωτες αναγκαστικές υπερωρίες των κτηματικών υπηρεσιών

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times
ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ο.Υ. ΝΟΜΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Η δραματική υποστελέχωση των Κτηματικών υπηρεσιών έχει αναδειχθεί πολλές φορές από τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων ενώ και η ίδια η υπηρεσιακή και πολιτική ηγεσία έχει παραδεχθεί και έχει δηλώσει «κατανόηση» για το δύσκολο έργο και τις ελλείψεις σε προσωπικό. Η υποστελέχωση αυτή όμως, αναγκάζει τους εργαζόμενους να δουλεύουν υπερωριακά καθημερινά και τα σαββατοκύριακα για να ανταπεξέλθουν στις προθεσμίες και στο διαρκώς διογκούμενο έργο και τις απαιτήσεις της υπηρεσίας.

Ενώ όμως όλοι συμφωνούν για τις δραματικές συνθήκες και την αναγκαστική υπερωριακή εργασία των εργαζομένων στις Κτηματικές Υπηρεσίες, καμία αναφορά ή πρόβλεψη δεν υπάρχει μέχρι σήμερα για την πληρωμή των αναγκαστικών αυτών υπερωριών του Α΄ εξαμήνου του 2024, την ίδια στιγμή που για όλους τους άλλους κλάδους του Υπουργείου Οικονομικών έχει βγει η σχετική πίστωση ήδη από τις αρχές του έτους.

ΖΗΤΑΜΕ να βγουν ΑΜΕΣΑ πιστώσεις (πριν χαθούν οριστικά) για την κάλυψη των υπερωριών του Α΄ εξαμήνου 2024, που αναγκάζονται να κάνουν οι εργαζόμενοι στις Κτηματικές Υπηρεσίες, αφού τόσο οι ασφυκτικές διαδικασίες του Εθνικού Κτηματολογίου, όσο και η εφαρμογή του νέου νόμου για τον αιγιαλό αλλά και όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα της εργασίας τους συνεχίζεται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.