Κυριακή
28 / 04 / 2024

Επιστολή του Συντονιστικού των νέων Συναδέλφων για την Προσωπική Διαφορά

Με επιστολή του προς τις Ομοσπονδίες του ΥΠΟΙΚ το συντονιστικό των Νέων Συναδέλφων οι οποίοι δεν λαμβάνουν την Προσωπική Διαφορά, επαναφέρει το αίτημα για ουσιαστικη κινητοποίηση και διεκδίκηση ενός δίκαιου αιτήματος.

Ζήτημα το οποίο έθεσε και η Αυτόνομη Κίνηση στην τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι η αδράνεια που ακολούθησε την αρνητική απάντηση του Σταϊκούρα, είναι επικίνδυνη και μπορεί να εκληφθεί απ την πολιτική Ηγεσία ως αποδοχή της θέσης που διατύπωσε ο Υπουργός.

Ακολουθεί η επιστολή του Συντονιστικού

Προς:

1. ΠΟΕ – ΔΟΥ

2. ΟΤΥΕ

3. ΟΣΥΟ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από τις 2/7, οπότε και πραγματοποιήθηκε η τελευταία κινητοποίηση και συνάντηση με τον Υπουργό για το θέμα της ένταξης των νέων συναδέλφων στο καθεστώς της Προσωπικής Διαφοράς. Μια συνάντηση κατά την οποία ο Υπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, τηρώντας μια στάση αποθαρρυντική σε σχέση με την αντίστοιχη συνάντηση του Γενάρη, στάση που αναμφίβολα έχει προκαλέσει στους συναδέλφους όχι μόνο ανησυχία αλλά και πολλά ερωτηματικά.

Ταυτόχρονα, τον Οκτώβριο για κάποιους από εμάς κλείνουν 2 χρόνια που βρισκόμαστε σε αυτή την δύσκολη κατάσταση μισθολογικής ανισότητας, ενώ πλέον, με την έλευση και των επιλαχόντων συναδέλφων της 1Γ αλλά και το νέο κύμα μετατάξεων, ξεπερνάμε τον αριθμό των 800 υπαλλήλων πανελλαδικά σε ΑΑΔΕ/ΥΠΟΙΚ και λοιπές υπηρεσίες που αντιμετωπίζουμε την ίδια κατάσταση .

Αν και γνωρίζουμε ότι εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας πιθανότατα θα λάβουμε την απάντηση ότι “λόγω της επιδημίας το αίτημά μας δεν μπορεί να ικανοποιηθεί τώρα”, ξέρουμε ότι πλέον αυτό αποτελεί μια δικαιολογία και είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε βήμα πίσω στην διεκδίκησή μας. Λεφτά υπάρχουν για εξοπλιστικά προγράμματα, επιδότηση στα ΜΜΕ, διευκολύνσεις στις επιχειρήσεις, αλλά όχι για αυξήσεις στους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών;

Μετά και την αναγκαστική ανάπαυλα που επέφερε στις κινητοποιήσεις των κλάδων μας το διάστημα του καλοκαιριού, θεωρούμε αυτονόητο ότι χρειάζεται να ξαναπιάσουμε το νήμα αγώνα, με μεγαλύτερη ένταση πια, δεδομένης και της αρνητικής στάσης του Υπουργείου. Ειδικά τώρα που ο σχεδιασμός για το Ειδικό Μισθολόγιο στην ΑΑΔΕ συνεχίζεται κανονικά και πιθανή εφαρμογή του να σημάνει οριστική απομάκρυνση του ενδεχόμενου δικαίωσης μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα οι Σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες μας θα προβούν στην λήψη νέων πρωτοβουλιών και το κάλεσμα νέων κινητοποιήσεων.

Κοινοποίηση:

Με την παράκληση να κοινοποιηθούν από εσάς στους κάτωθι:

1)Σύλλογοι - Μέλη των Ομοσπονδιών

2)Παρατάξεις Ομοσπονδιών και Συλλόγων

3)Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων – Γενικών Συμβουλίων – Εκτελεστικών Επιτροπών Ομοσπονδιών και Συλλόγων

Συντονιστική Επιτροπή

για την Μισθολογική Εξομοίωση σε ΑΑΔΕ-ΥΠΟΙΚ