Σάββατο
20 / 07 / 2024
2 Νέα Άρθρα

Δελτίο τύπου της ΠΟΕ ΔΟΥ για τους πλειστηριασμούς

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Αθήνα 5.2.2018
Αρ. Πρωτ.: 1258

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


   Η Κυβέρνηση στο πλαίσιο του κλεισίματος της 3ης αξιολόγησης, νομοθέτησε την επέκταση του μέτρου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών - εξπρές και σε οφειλέτες του Δημοσίου από τον Μάιο του 2018.

   Δεδομένου ότι για χρέη προς στο Δημόσιο δεν εξαιρείται η πρώτη κατοικία από την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό, ο κίνδυνος απώλειας της οικογενειακής στέγης για χιλιάδες οφειλέτες είναι πλέον υπαρκτός και μάλιστα έναντι πενιχρού αντιτίμου (όχι με την αντικειμενική, αλλά με την αγοραία αξία).

   Η ΠΟΕ-ΔΟΥ εκφράζει κατηγορηματικά την αντίθεσή της σε αυτές τις διαδικασίες των πλειστηριασμών.

   Θεωρούμε ότι οι εξωπραγματικοί στόχοι-ρεκόρ είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο για το 2018 (5,6 δις ευρώ), θα οδηγήσουν αναγκαστικά τις υπηρεσίες μας στην εξάντληση της αυστηρότητας λήψης αναγκαστικών μέτρων, γεγονός που μας βρίσκει διαμετρικά αντίθετους.

  • Αφουγκραζόμαστε την ανησυχία των πολιτών που η υπερφορολόγηση τους έχει γονατίσει και δηλώνουμε ότι ως εργαζόμενοι στεκόμαστε στο πλευρό της κοινωνίας.
  • Καλούμε την Κυβέρνηση να προστατέψει την πρώτη κατοικία και να την εξαιρέσει από τους πλειστηριασμούς για χρέη προς το Δημόσιο.
  • Καταδικάζουμε τα φαινόμενα βίας, αυτοδικίας, απειλών και εκβιασμών προς τους συναδέλφους μας από αυτόκλητους δήθεν προστάτες των οικονομικά αδυνάτων και καλούμε την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της.

   Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι απολύτως αναγκαία η προστασία της πρώτης κατοικίας και διευκρινίζουμε ότι δεν αναφερόμαστε στην προστασία των στρατηγικών κακοπληρωτών.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ            ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ