Παρασκευή

Απόφαση συλλόγου Αχαΐας Ηλείας Ζακύνθου Κεφαλληνίας

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΒΙΑΣ ΤΗΣ 6/4/2023

Ο Σύλλογος εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. των Ν. Αχαΐας-Ηλείας-Κεφαλληνίας-Ζακύνθου εκφράζει τη στήριξή του στο παρακάτω ψήφισμα των υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Ζακύνθου:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Οι εργαζόμενοι της Δ.Ο.Υ. Ζακύνθου εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον υπάλληλο που εκτελεί χρέη ασφαλείας στην Υπηρεσία μας, κατ’ ουσίαν συνάδελφό μας, ο οποίος χτες δέχτηκε αναίτια επίθεση από δήθεν «αγανακτισμένο πολίτη». Ο δήθεν «αγανακτισμένος πολίτης» επιχείρησε να ανέλθει στην Υπηρεσία μας δίχως να υποβληθεί στις απαραίτητες ελεγκτικές διαδικασίες, όπως προβλέπονται από τις οικείες διατάξεις. Αντί αυτού, ο δήθεν «αγανακτισμένος» χειροδίκησε σπρώχνοντας τον συνάδελφό μας, με συνέπεια ο τελευταίος να τραυματιστεί ελαφρά.

Εκτός της κύριας, προφανούς και πρωταρχικής υπαιτιότητας του κάθε τραμπούκου ή/και επίδοξου δολοφόνου, ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν και στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που οπλίζουν το χέρι του, αλλά και στην αδιαφορία της Διοίκησης η οποία αγνοεί τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας περί στελέχωσης της Υπηρεσίας μας (έχουμε απομείνει μόνο 19 άτομα προσωπικό!!!) αλλά και περί ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας του σάπιου κτιρίου που στεγαζόμαστε.

Διεκδικούμε ασφαλείς και λειτουργικές Υπηρεσίες και καλούμε τη Διοίκηση αφενός να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων και των φορολογουμένων, αφετέρου να μεριμνήσει για την παραδειγματική τιμωρία του επιτιθέμενου.

Τέλος θέλουμε να καταγγείλουμε τη στάση της αστυνομίας, η οποία -με προκλητική αδιαφορία- μόνο που δεν έδωσε συγχαρητήρια στον επιτιθέμενο τραμπούκο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Καββαθάς Τρύφων                                                                                Πατίλας Θεόδωρος