Κυριακή
03 / 12 / 2023
4 Νέα Άρθρα

Ανακοίνωση του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Ως κοινωνία και ως εργαζόμενοι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή κατάσταση.

Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και τη δοκιμασία της πανδημίας με αλληλεγγύη, οργάνωση και αποφασιστικότητα.

Η πανδημία άλλωστε φέρνει στην επιφάνεια τις αδυναμίες που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας και τα αποτελέσματα διαχρονικών πολιτικών που οδήγησαν στην απαξίωση και την υποβάθμισή του, αποδεικνύοντας σήμερα με δραματικό μάλλον τρόπο, τους κινδύνους που υποκρύπτουν για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας των πολιτών.

 

Με συλλογικότητα λοιπόν, κατανόηση και στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων (συναδέλφων μας και μη) θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση και θα βγούμε νικητές.

 

Ταυτόχρονα όμως δεν παραμένουμε σιωπηλοί, αλλά συνεχίζουμε να έχουμε φωνή για να αναδεικνύουμε τις διαχρονικές παθογένειες του συστήματος αλλά και να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες μας.

 

Υπηρεσίες στις οποίες όλο αυτό το διάστημα συρρέουν καθημερινά εκατοντάδες πολιτών και συναθροίζονται στις εισόδους αυτών, για να παραλάβουν κλειδαρίθμους, μιας κι αυτή η διαδικασία κρίθηκε ως η πιο αποτελεσματική και… ασφαλής προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι φορολογούμενοι!!!

 

Καταστάσεις δύσκολές, αλλά μάλλον όχι πρωτόγνωρες για τους εργαζόμενους στις φορολογικές υπηρεσίες οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένοι, είτε όταν πρόκειται να δώσουν κλειδαρίθμους εν μέσω πανδημίας και χωρίς προστατευτικά μέσα, είτε όταν δέχονται άδικες επιθέσεις και απειλείται η ζωή τους κατά τη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων, είτε όταν καλούνται να εκκαθαρίσουν εκατοντάδες χιλιάδες υποθέσεις εντός 5-6 εργάσιμων ημερών και υπό την απειλή της παραγραφής αυτών.

Εν μέσω λοιπόν αυτής της κατάστασης επαναφέρουμε το αίτημα – απαίτηση προς την Πολιτική Ηγεσία και την ηγεσία της ΑΑΔΕ για λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων και των πολιτών. Τη χρήση και την επέκταση της τεχνολογίας στη διαδικασία εξυπηρέτησης των φορολογουμένων (και την αποστολή των κλειδάριθμων) για να σταματήσει ο παραλογισμός των τελευταίων ημερών στις εισόδους των εφοριών και τον περιορισμό της φυσικής παρουσίας αυτών στις φορολογικές υπηρεσίες μόνο σε απολύτως εξαιρετικές περιπτώσεις.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι…

Τα μέτρα περιορισμούς δεν μπορεί και δεν πρέπει να θέσουν σε… καραντίνα αυτονόητα δικαιώματα. Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα μας δεν αναστέλλονται…

Σας καλούμε λοιπόν να απευθύνεστε στο Σύλλογο, αξιοποιώντας και μέσα που η τεχνολογία μας παρέχει και να αναφέρετε καταστάσεις ή προβλήματα με τα οποία έρχεστε αντιμέτωποι και τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης…

Παράλληλα θέλουμε να καταστήσουμε απολύτως σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι οι έκτακτες καταστάσεις που επικρατούν λόγω της Πανδημίας δεν θα αποτελέσουν… πλυντήριο για νομιμοποίηση απαράδεκτων πρακτικών, για κατάργηση δικαιωμάτων ή λήψη νέων μέτρων εις βάρος των εργαζομένων.

Άλλωστε το πέρας της πανδημίας θα φέρει στην επιφάνεια την επιτακτική ανάγκη για αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων των υπηρεσιών μας, που σχετίζονται με την υποστελέχωση, την έλλειψη μηχανοργάνωσης, τη μισθολογική διαφοροποίηση (σήμερα στην πρώτη γραμμή μαζί με τους παλιούς εργαζόμενους βρίσκονται και νέοι συνάδελφοι μας με αυξημένα προσόντα και αμείβονται με 750 ευρώ), την έλλειψη αναλώσιμων και συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, τα επικίνδυνα κτίρια κλπ.

Συνάδελφοι στη μάχη που δίνει η κοινωνία κατά του αόρατου εχθρού οι εφοριακοί υπάλληλοι είμαστε στην πρώτη γραμμή και εργαζόμαστε με αυταπάρνηση και αυξημένη αίσθηση καθήκοντος απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, έτσι ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών μας στο μέτρο του εφικτού.

 

Δίνουμε καθημερινά τη μάχη

Στηρίζουμε τις υπηρεσίες μας

Δεν διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών

 

       Για το Διοικητικό Συμβούλιο

               Ο Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργιόπουλος Διονύσιος                   Μέρκος Δημήτρης