Κυριακή
19 / 05 / 2024
6 Νέα Άρθρα

Ανακοίνωση του συλλόγου Άρτας Πρέβεζας Λευκάδας για το εργασιακό νομοσχέδιο

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Δ.Ο.Υ. ΑΡΤΑΣ-ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΠΡΟΣ: Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ.
ΠΡΕΒΕΖΑ, 15/09/2023
Αρ. Πρωτ.: 15/2023
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Εφορίες Άρτας Πρέβεζας Λευκάδας καταδικάζει απερίφραστα το αντεργατικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που κατατέθηκε προς διαβούλευση, το οποίο ελαστικοποιεί περαιτέρω τις εργασιακές συνθήκες (θεσμοθετεί την πολλαπλή απασχόληση πέραν του 8ώρου και του ενός εργοδότη, θεσμοθετεί την δυνατότητα κατάργησης του πενθημέρου, θεσμοθετεί συμβάσεις ευέλικτης εργασίας “μηδενικών ωρών” και δοκιμαστικής περιόδου για τον εργαζόμενο κτλ) καθώς και ποινικοποιεί την απεργία και την συνδικαλιστική δράση.
Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να προστεθεί στην μεγάλη αλυσίδα της αντεργατικής νομοθεσίας που συνεχώς χειροτερεύει τις εργασιακές συνθήκες και τις δυνατότητες διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων για την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών. Συντασσόμαστε με την ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ. και καλούμε τα συνδικάτα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σε άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις στις οποίες η συμμετοχή της ομοσπονδίας μας επιβάλλεται.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ