Παρασκευή
19 / 04 / 2024
8 Νέα Άρθρα

ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ & ΑΓΩΝΑ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΟΕ ΔΟΥ, για την επιστράτευση των καθηγητών

Η Τρικομματική κυβέρνηση δεν κρατάει πλέον ούτε τα προσχήματα. Μπροστά στην επιλογή της να υλοποιήσει στο ακέραιο τις μνημονιακές της δεσμεύσεις, δεν διστάζει να καταφύγει σε μεθόδους που έχουν καταδικαστεί απ' τον ελληνικό λαό.

Οι επιστρατεύσεις του προηγούμενου διαστήματος για να σταματήσουν οι απεργίες, έγιναν προληπτικές επιστρατεύσεις όσων ''σκέφτονται'' να κινητοποιηθούν απέναντι στη βαρβαρότητα των μνημονίων.

Αυτοί που επικαλούνται το ''κοινωνικό συμφέρον'' και ντύνουν στο χακί τους καθηγητές (στα πλαίσια του δόγματος του νόμου και της τάξης), είναι οι ίδιοι που με τις πολιτικές τους οδηγούν την ελληνική κοινωνία στην καταστροφή. Οδηγούν τη νεολαία σε ποσοστό 60% στην ανεργία, θεσμοθετούν μισθούς 250 ευρώ για τους νέους και γεμίζουν τα σχολεία με υποσιτισμένα παιδιά.

Η ΠΟΕ ΔΟY εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στους αγώνες των εκπαιδευτικών και καλεί όλους τους εφοριακούς να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις στήριξής τους. Οι αγώνες τους είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων. Η ενότητα και η αλληλεγγύη απέναντι σε λογικές διάσπασης είναι επιβεβλημένη. Είναι η μόνη απάντηση απέναντι σε πολιτικές και λογικές αυταρχισμού, ποινικοποίησης των αγώνων και εν τέλει εξαθλίωσης των εργαζομένων.

Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλει, τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά μας όργανα, να αναλάβουν ρόλο συντονισμού των κινητοποιήσεων και στήριξης όλων όσων αγωνίζονται, με κινήσεις και πρωτοβουλίες που δεν θα διασπούν, δεν θα αποδυναμώνουν, δεν θα διχάζουν, αλλά αντίθετα θα ενώνουν και θα ενισχύουν τους κοινούς μας αγώνες.

Χρέος μας η αντίσταση, Δύναμή μας η αλληλεγγύη

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ