Κυριακή
02 / 10 / 2022
5 Νέα Άρθρα

Όχι στις Εκδικητικές Διώξεις

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

(Ανακοίνωση: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ - Συνδικαλιστική παράταξη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΕΛΛΑΣ)

Η Διοίκηση των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών σε μια επίδειξη αυταρχισμού, προχώρησε σε ποινικές και πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των συνδικαλιστικών στελεχών Σίμου Φωστηρόπουλου και Ελένης Σταυρουλάκη.

Τα συνδικαλιστικά στελέχη ως Πρόεδροι των σωματείων τους, προέβησαν σε δηλώσεις που αναδείκνυαν τα προβλήματα και τις δυσχέρειες των νοσοκομείων στη διαχείριση της πανδημίας, την περίοδο του φονικού δεύτερου κύματος, κατά την οποία ο νομός Πέλλας δέχτηκε, αναλογικά με τον πληθυσμό του, το μεγαλύτερο πλήγμα.

               Η ενέργεια αυτή προφανώς δεν είναι μια μεμονωμένη πρακτική της συγκεκριμένης διοίκησης. Αποτελεί κομμάτι της επίσημης κυβερνητικής πολιτικής που επιχειρεί να επιβάλλει σιωπητήριο σε κάθε φωνή διαμαρτυρίας και ανάδειξης των εγκληματικών ευθυνών της στο χώρο της Υγείας και της επικοινωνιακής διαχείρισης της πανδημίας. Εντάσσεται στη βιομηχανία διώξεων σε βάρος των εργαζόμενων στον χώρο της υγείας , που δεν κολακεύονται από τα χειροκροτήματα, αλλά αγωνίζονται με κάθε τρόπο να αναδείξουν τα προβλήματα, να ενημερώσουν την κοινωνία, να αναγκάσουν όσους έχουν την ευθύνη της διαχείρισης να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Αυτό επιτάσσει το υπηρεσιακό τους καθήκον για την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς και το συνδικαλιστικό τους καθήκον να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και νοσηλείας των ασθενών, στα νοσοκομεία που εργάζονται.

Η δίωξη αυτή είναι συνέχεια ανάλογων διώξεων, όπως : 1) Του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» γιατρού Κ. Καταραχιά (ο οποίος όχι μόνο μετακινήθηκε υποχρεωτικά, αλλά είναι και ο μοναδικός γιατρός, του οποίου δεν ανανεώθηκε η σύμβαση εργασίας) για την αγωνιστική δράση του ενάντια στην απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης, να διατάσσει «ΕΔΕ» ενάντια σε γιατρούς και άλλους υγειονομικούς του νοσοκομείου, επειδή αρρώστησαν από COVID πάνω στο καθήκον. 2) Του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκου για «απείθεια» με τον νέο νόμο για τις συγκεντρώσεις, σε συμβολική διαμαρτυρία εργαζομένων της υγείας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι διώξεις αυτές αποδεικνύουν ότι ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της Κυβέρνησης δεν έχει τέλος.

Εκφράζουμε την πλήρη στήριξή μας στα συνδικαλιστικά στελέχη Σίμο Φωστηρόπουλο και Ελένη Σταυρουλάκη, καθώς και σε όλους όσους διώκονται για τη συνδικαλιστική τους δράση.

Ο αυταρχισμός, η αστυνομοκρατία και η τρομοκρατία στη δράση των συνδικάτων

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Για να τυπώσετε την Ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ