ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: «Αν θέλεις να μην λυθεί ένα πρόβλημα φτιάξε μια επιτροπή»

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Γι ακόμη μια φορά (η τρίτη με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) μας κοινοποιήθηκε κείμενο ομάδας εργασίας της ΓΓΔΠ με προτάσεις για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών Δημόσιας Περιουσίας.

Θυμίζουμε ότι άλλες τόσες είχαν γίνει με την προηγούμενη κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) που οδήγησε τελικά στην σημερινή πλήρη αποδιοργάνωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών, με το Π.Δ. 111/14. Οι εργαζόμενοι όμως και μνήμη έχουμε και κρίση. Δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν δήθεν βελτιωτικές προτάσεις για αναβάθμιση των υπηρεσιών μας όταν:

  • ·Το άρθρο 196 του ν. 4389/2016 ουσιαστικά ακύρωσε τις υπηρεσίες Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, όπου δεν υπάρχει θάλασσα (αιγιαλός – παραλία), αφού πλέον ιδιοκτήτης της γης του Υπουργείου Οικονομικών είναι η ΕΤΑΔ Α.Ε. (θυγατρική του υπερταμείου), έχοντας και την αρμοδιότητα της προστασίας της. Εξάλλου με πρόσφατες διευκρινιστικές εγκυκλίους επισημαίνεται ότι εξακολουθούμε να ασκούμε προστασία, αφού ακόμα η ΕΤΑΔ δεν έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές των ακινήτων στην μερίδα της στα Υποθηκοφυλακεία και φυσικά δεν έχει ακόμα την τεχνογνωσία και επαρκή στελέχωση.
  • ·Διακηρυγμένος στόχος όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων και των εντολών των δανειστών είναι η συρρίκνωση του Δημόσιου τομέα με την παραπλανητική έκφραση «να φτιάξουμε ένα μικρό και ευέλικτο δημόσιο» που δεν σημαίνει τίποτα άλλο πέρα από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την ιδιωτικοποίηση μεγάλων τμημάτων δημοσίων υπηρεσιών, οργανισμών, κοινωνικών λειτουργιών κ.λ.π. που με τη σειρά τους σημαίνουν μείωση υπαλληλικού δυναμικού, συρρίκνωση μισθών, διάλυση εργασιακών σχέσεων – κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας, εισαγωγή υποαπασχολούμενων με μισή δουλειά, μισό μισθό, μισή ζωή, μία θέση εργασίας δηλαδή μοιρασμένη ανά εξάμηνο σε δύο ανθρώπους υπό την καλυμμένη εργασιακή μορφή της μαθητείας.
  • ·Το νέο σύστημα Αξιολόγησης του ν. 4369/2016 είναι άρρηκτα συνδεμένο με το ν. 4354/2015 του νέου μισθολογίου και το ν. 4440/2016 για την κινητικότητα (με τα νέα οργανογράμματα και τα περιγράμματα των θέσεων εργασίας) και έχουν ως αποκλειστικό στόχο να υλοποιήσουν τους μνημονιακούς στόχους για συρρίκνωση του Δημοσίου τομέα και διάλυση των μισθών και των εργασιακών σχέσεων.

Νέα αντιδραστικά μέτρα

Το διάστημα αυτό η κυβέρνηση στις Βρυξέλες «διαπραγματεύεται σκληρά» αν το αφορολόγητο θα πέσει από τις 9.000 Ε σήμερα, στις 6.000 Ε ή ακόμα χαμηλότερα, αν η προσωπική διαφορά των συνταξιούχων θα κοπεί από το 2018 ή το 2019, πότε θα ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί και την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου με ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία. Δηλαδή, όχι απλώς έχει αποδεχτεί όλη τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα αλλά επιχειρηματολογεί υπέρ της, προβάλλοντας το ίδιο απαράδεκτο και πλαστό δίλημμα με την προηγούμενη κυβέρνηση «ΤΙΝΑ - There is not alternative».

Όμως οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα λόγο να αποδεχόμαστε μοιρολατρικά τη σφαγή των εναπομεινάντων δικαιωμάτων μας και να συμμεριζόμαστε τα αδιέξοδα των μνημονιακών κυβερνήσεων.

ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!

ü  Με τους αγώνες μας να επιβάλλουμε ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ που «διαπραγματεύεται» η κυβέρνηση και που οδηγεί σε μείωση των μισθών μας 80 Ευρώ μηνιαίως από τη μείωση του αφορολόγητου, κόβει την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, για να πάρει μετά σειρά η προσωπική διαφορά στους μισθούς μας και πάει λέγοντας.

ü  Δεν πειθαρχούμε, δεν συμμετέχουμε, δεν αποδεχόμαστε τη νέα αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων που οδηγεί στη νέα εργασιακή πραγματικότητα της συνεχούς εντατικοποίησης της εργασίας, της στενής παρακολούθησης της «αποδοτικότητάς» μας, του εκβιασμού και του ανταγωνισμού, της κατηγοριοποίησής μας και της διαρκούς χειροτέρευσης της θέσης και της ζωής μας. Κανένας υπάλληλος ή προϊστάμενος να μην αξιολογήσει ή να μην δεχθεί να αξιολογηθεί διασπώντας την ενότητα των εργαζομένων. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΚΥΡΗΞΕ Η ΑΔΕΔΥ

ü  Με συλλογικό τρόπο και συναδελφική αλληλεγγύη απέναντι στον ατομισμό να βάλουμε φραγμό στην υλοποίηση των σχεδίων τους. Άμεσα να γίνουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις και περιοδείες παντού και να καθοριστούν όλες οι μορφές αγώνα με συγκεκριμένο περιεχόμενο, στόχευση, οργάνωση και υλοποίηση.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΚΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ