Δευτέρα
06 / 02 / 2023
6 Νέα Άρθρα

Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΤΑ... ΛΑΘΗ ΤΟΥ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΚΙ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ: «Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ... ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ»!

Στο Επιχειρησιακό Σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το 2014 – 2015 η υποκρισία περισσεύει. Είναι προκλητικό αυτοί που είναι υπεύθυνοι και πάντα πρόθυμοι για την εφαρμογή των πιο σκληρών νεοφιλελευθέρων πολιτικών να διαπιστώνουν εκ των υστέρων την αποτυχία των επιλογών τους. Προσεκτική μελέτη του κειμένου (σελ. 120 – 122) αποδεικνύει ότι:

Η ώθηση του προσωπικού προς τη συνταξιοδότηση, καθώς και η κινητικότητα - διαθεσιμότητα - απολύσεις «είναι παράγοντες που αποτελούν απειλή» για την επιτυχή πορεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Αυτοί λοιπόν, που άνοιξαν το δρόμο στην προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και στις απολύσεις με πρώτο θύμα τις καθαρίστριες του Υπ. Οικ. μιλάνε τώρα για κίνδυνο από την εφαρμογή αυτών των πολιτικών. Την ίδια στιγμή είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν κατά γράμμα την αξιολόγηση του κ. Μητσοτάκη που θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις αλλά και μειώσεις μισθών.

«Παράγοντας κινδύνου για την πορεία των εσόδων» είναι οι μειώσεις μισθών του προσωπικού των φορολογικών υπηρεσιών. Αφού εφάρμοσαν με απόλυτη προσήλωση πολιτικές κατάργησης των πρόσθετων αποδοχών, των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων, παγώματος των αυξήσεων κτλ. διαπιστώνουν τώρα πως ήταν λάθος.

«Η μη ορθολογική κατανομή του προσωπικού» στις διάφορες υπηρεσίες αποτελεί κίνδυνο. Πώς όμως θα γίνει ορθολογική κατανομή χωρίς να έχουν οριστεί σαφή, διάφανα και αντικειμενικά κριτήρια επιλογής προσωπικού που θα μετακινηθεί από υπηρεσία σε υπηρεσία;

Είναι απαραίτητη η «διαρκής επιμόρφωση του προσωπικού». Αφού φρόντισαν να κλείσουν πρώτα την Σχολή Επιμόρφωσης του Υπουργείου Οικονομικών τώρα διαπιστώνουν το τραγικό τους λάθος.

Χρειάζεται «εκσυγχρονισμός του τεχνολογικού εξοπλισμού». Τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν στις εφορίες με τι εξοπλισμό είναι αναγκασμένοι να εργάζονται καθημερινά εδώ και χρόνια οι ελεγκτές και οι υπόλοιποι υπάλληλοι, κάποιοι ανακαλύπτουν σήμερα την ανεπάρκειά του.

Υπάρχει κίνδυνος κάποιου «εξωτερικού γεγονότος» αποσαφηνίζοντας ότι εννοούν τυχόν νέα μέτρα λιτότητας, περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, καθυστέρηση εφαρμογής αναπτυξιακών μέτρων. Αλλά όλα αυτά τα θέματα το συνδικαλιστικό κίνημα τα έχει αναδείξει καθ' όλη την περίοδο εφαρμογής του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι θα οδηγήσουν στην κατάρρευση των δημοσίων εσόδων!

Αλλά επειδή σε μία αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική ο καθένας κάνει τις επιλογές του και διαλέγει στρατόπεδο, είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Θεοχάρης και το επιτελείο του έχουν κάνει προ πολλού τις επιλογές τους. Η εκ των υστέρων διαπίστωση των αυτονόητων δεν πείθει κανέναν ως προς τις αγνές προθέσεις! Ειδικά τώρα που πλησιάζει η ώρα καταλογισμού των μεγάλων ευθυνών για τη διάλυση των φορολογικών υπηρεσιών και την κατάρρευση των φορολογικών εσόδων.

13.5.14

Για να διαβάσετε το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2014 - 2015 της Γ.Γ.Δ.Ε. πατήστε εδώ