Δευτέρα
27 / 03 / 2023
4 Νέα Άρθρα

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΚΙΑ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ

Τα όσα πρωτοφανή αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα, σχετικά με οικονομικά θέματα συνδικαλιστικών οργάνων, έχουν δημιουργήσει σε όλους συναισθήματα δυσπιστίας, θλίψης και σίγουρα ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ.

Σχετικά με το όλο θέμα τονίζουμε:

1. Η προσπάθεια για ένα διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης των οικονομικών των συνδικαλιστικών μας οργάνων, ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Δεν θα μπορέσει να κρύψει κανείς απ' το φως της δημοσιότητας και τους συναδέλφους ευθύνες που αφορούν τη διαχείριση των οικονομικών.

2. Η ΑΣΚΙ από την πρώτη στιγμή, ΖΗΤΗΣΕ την διαβίβαση στον εισαγγελέα, όλων των στοιχείων, βάσει των οποίων προκύπτει έλλειμμα στα ταμειακά διαθέσιμα του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων.

3. ΖΗΤΗΣΕ την άμεση δημοσιοποίηση του όλου θέματος με Δελτίο Τύπου, προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε υπόνοια ή δυνατότητα για συγκάλυψη του θέματος, καθώς και για εκμετάλλευσή του από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.

4. Ζήτησε την ενεργοποίηση όλων των ελεγκτικών διαδικασιών που προβλέπονται καταστατικά (σύγκλιση ελεγκτικής επιτροπής κτλ), καθώς και την πρόσκληση Ορκωτών Ελεγκτών, για έλεγχο όλων των προηγούμενων περιόδων.

Ταυτόχρονα θέλουμε να καταστήσουμε προς κάθε κατεύθυνση σαφές ότι:

1. Θα εξαντληθούν ΟΛΑ τα ένδικα μέσα, προκειμένου να μην χαθεί, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, από τις εισφορές των συναδέλφων.

2. Θα αγωνιστούμε ώστε να υπάρξουν όλες εκείνες οι διαδικασίες προκειμένου να έρθουν στην επιφάνεια και στη γνώση των συναδέλφων, ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤAI, στην υπόθεση της κακής διαχείρισης των οικονομικών των συνδικαλιστικών μας οργάνων.

3. Δεν συμμετέχουμε (αντίθετα ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ) κάθε διαδικασία διαρροών, ονοματολογίας, αυθαίρετων προσδιορισμών ποσών κλπ.

4. Δεν θα επιτρέψουμε οι ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΠΟΙΝΙΚΕΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ κλπ ευθύνες (ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ), να γίνουν το άλλοθι για όσους ψάχνουν την ευκαιρία να χτυπήσουν τα συνδικάτα. Η κάθαρση, η ανασυγκρότηση και η αλλαγή πορείας των συνδικάτων, είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων και μόνο αυτών.

5. Η ΑΣΚΙ αναμένει την ολοκλήρωση όλων των σχετικών ελέγχων (από ελεγκτικές επιτροπές, ορκωτούς ελεγκτές, εισαγγελικές αρχές κλπ). Μετά την μελέτη των πορισμάτων, θα τοποθετηθούμε ΔΗΜΟΣΙΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΑ.

6. Η ΑΣΚΙ με κάθε δύναμη, με κάθε στέλεχος (που διαθέτει οποιαδήποτε θέση), θα αγωνιστεί και θα εγγυηθεί: Την πλήρη αποκάλυψη των στοιχείων, Την απόδοση των ευθυνών, Την αναλυτική ενημέρωση των συναδέλφων, Την λειτουργία των οργάνων με διαφάνεια. Αυτοί οι όροι (απαραίτητοι για τη συμμετοχή μας σε συνδικαλιστικά όργανα), είναι και η διαρκής πρότασή μας σε κάθε συνάδελφο, αλλά και στις άλλες παρατάξεις. Γιατί και αυτός ο αγώνας μπορεί να έχει αποτέλεσμα ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ, με όλα αυτά που μας οδήγησαν εδώ.

7. Καλούμε κάθε σύλλογο, να προχωρήσει σε ανάλογους ελέγχους και να υιοθετήσουμε όλοι, διαδικασίες διαφάνειας – ελέγχου και κατοχύρωσής μας, ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογα φαινόμενα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ