Σάββατο
20 / 04 / 2024
8 Νέα Άρθρα

ΣΔΟΕ: Παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Πριν μερικές εβδομάδες, εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης με δηλώσεις στην είσοδο της υπηρεσίας, στοχοποιούσαν και εμφάνιζαν τους εργαζόμενους του ΣΔΟΕ ως διεφθαρμένους, κατηγορώντας τους ότι ‘’θάβουν'' υποθέσεις προκειμένου να προστατεύσουν ελεγχόμενα από την υπηρεσία πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στην κυβέρνηση. Σήμερα... οι ίδιοι εργαζόμενοι κατηγορούνται, απ’ αυτούς που υποτίθεται προστάτευαν, ότι ''τρέχουν'' τις υποθέσεις με υπερβολικό ζήλο και βιάση, προκειμένου να τους ενοχοποιήσουν και να υπονομεύσουν ταυτόχρονα τους πολιτικούς τους σχεδιασμούς. Ταυτόχρονα... οι ίδιοι υπάλληλοι εμφανίζονται ως εντολοδόχοι εκδοτών και δημοσιογράφων αλλά και ως οι πηγές διαρροής εγγράφων της υπηρεσίας προς ΜΜΕ, περιορίζοντας βέβαια τις πιθανές πηγές διαρροής ΜΟΝΟ σε αυτούς. Και όλα αυτά... διανθισμένα με απειλές και χωρίς φυσικά οι ίδιοι να έχουν τη δυνατότητα να υπερασπιστούν δημόσια τη δουλειά και την αξιοπρέπειά τους.

 Πρόκειται για απαράδεκτα παιχνίδια σκοπιμοτήτων που βρίσκουν όμως γόνιμο έδαφος να αναπτυχθούν ΚΑΙ λόγω της σιωπής της Πολιτικής Ηγεσίας η οποία... λάμπει δια της απουσίας της, αποφεύγοντας να πάρει θέση για όσα δημόσια λέγονται και αφορούν τη λειτουργία της υπηρεσίας, τους εργαζόμενους σε αυτή, τις προβλεπόμενες ελεγκτικές διαδικασίες κλπ. Απουσία η οποία επιτρέπει τη διαπόμπευση των υπαλλήλων μέσω ''τηλεδικαστηρίων'' και ''τηλεπειθαρχικών'', σε πανελλαδική μάλιστα εμβέλεια και με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους, όσο φυσικά και για τη λειτουργία της υπηρεσίας συνολικότερα.

 Ως εδώ όμως. Δεν θα αφήσουμε τους εργαζόμενους να ρίχνονται βορά στα λιοντάρια και τους μονομάχους της πολιτικής. Ξεκαθαρίζουμε ότι στις υπηρεσίες μας οι ελεγκτές είναι εργαζόμενοι που κινούνται με βάση τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις των προϊσταμένων τους και των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών. Δουλεύουν μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας διαρκείς απειλές από ιδιώτες με μεγάλα και μικρά συμφέροντα προσπαθώντας να κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους, χωρίς ουσιαστική κάλυψη από την πολιτική ηγεσία. Η καλλιέργεια όμως ενός νοσηρού κλίματος στοχοποίησης και τρομοκράτησης υπαλλήλων για πολιτικές σκοπιμότητες δημιουργεί συνθήκες απογοήτευσης, ανασφάλειας και αγανάκτησης που υπονομεύουν συνολικά το έργο της υπηρεσίας.

 Προφανώς όμως και δεν νοιώθουμε έκπληκτοι. Αυτοί που σήμερα με άνεση και ευκολία βιοπραγούν στο σώμα του ΣΔΟΕ, είναι αυτοί που με τις πολιτικές τους επιλογές τα τελευταία 10 τουλάχιστον χρόνια έκαναν το παν για να το υποβαθμίσουν. Αυτοί που (…προεκλογικά) κηρύσσουν ανένδοτο κατά της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος, είναι αυτοί που με τις αποφάσεις τους οδήγησαν χιλιάδες υποθέσεις στην παραγραφή, στέρησαν το ΣΔΟΕ από βασικές αρμοδιότητες, ελαχιστοποίησαν το προσωπικό του και καθημερινά προσπαθούν να απαξιώσουν τα σημαντικά αποτελέσματα – που σε πείσμα πολλών – φέρνουν οι εργαζόμενοι σε αυτό.

 Τους Δηλώνουμε…

  • Οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης εργαζομένων για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων ενόψει των επικείμενων εκλογών θα πέσει στο κενό και θα μας βρει απέναντι με κάθε τρόπο.

 Καλούμε…

  • Την πολιτική ηγεσία να πάρει θέση για όσα λαμβάνουν χώρα, προστατεύοντας το κύρος της υπηρεσίας και των εργαζομένων.
  • Την ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ. να σταθεί στο πλάι των συναδέλφων που βάλλονται και να αποτελέσει ασπίδα απέναντι σε πρακτικές που στοχοποιούν εργαζόμενους για την εξυπηρέτηση πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων.

24.2.2023

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών

Για να τυπώσετε την Ανακοίνωση της Αυτόνομης Κίνησης.... ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ