Παρασκευή
26 / 04 / 2024
6 Νέα Άρθρα

Απάντηση της ΑΑΔΕ στην ΑΔΕΔΥ για την παρέμβαση στις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Με επιστολή της προς την ΑΔΕΔΥ η ΑΑΔΕ επιχείρησε να ‘’απαντήσει’’ στις σοβαρές καταγγελίες για παρεμβάσεις στη διαδικασία των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, και για ''προτροπές'' προς τους συναδέλφους προκειμένου να λάβουν μέρος σε αυτές.

Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι την απάντηση (για μια τόσο σοβαρή καταγγελία) προς την ΑΔΕΔΥ και το σκληρό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που αυτή εξέδωσε, την υπογράφει ένας υπηρεσιακός παράγοντας.

Λογικό θα πείτε… αφού αυτό που διαπερνά τη λειτουργία της ΑΑΔΕ είναι η προστασία της εικόνας της Διοίκησης. Όσο για τους λοχαγούς… αυτοί, όσο πιστοί και αν είναι, δεν παύει να είναι αναλώσιμοι. Τη δουλειά να κάνουν…

Όσο για το κείμενο της Απάντησης… γενικές αναφορές στις εγκυκλίους για τον covid και η μπάλα στην… εξέδρα.

Κουβέντα για τις καταγγελίες της ΑΔΕΔΥ περί ωμής παρέμβασης στη διαδικασία των εκλογών, για την εμφάνιση ως υποχρεωτική τη συμμετοχή στις εκλογές των ΥΣ και την αυθαίρετη και απαράδεκτη επίκληση πειθαρχικών πεινών.

Καμιά αναφορά στις καταγγελίες της ΑΔΕΔΥ περί αυταρχισμού, τρομοκρατίας και έλλειψης σεβασμού στις συλλογικές αποφάσεις των εργαζομένων.

Καμιά αναφορά στις καταγγελίες της ΑΔΕΔΥ ότι ορισμένοι (βασιλικότεροι του βασιλέως και πιστοί σε κάθε κυβέρνηση), επιχειρούν να εφαρμόσουν ‘’μια ώρα αρχύτερα’’ το Νόμο Χατζηδάκη.

Τα όσα έλαβαν χώρα τη μέρα των εκλογών αποδεικνύουν το πώς σχεδιάζεται να λειτουργήσει το σύστημα των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, τόσο στις εκλογές των Σωματείων, όσο και για αποφάσεις συνελεύσεων, κινητοποιήσεων κλπ.

Σε κάθε περίπτωση… η όλη αυτή διαδικασία, είναι άλλη μια απόδειξη των τεράστιων ευθυνών που έχουν όσοι νομιμοποίησαν, με τη συμμετοχή τους, τις πρακτικές αυτές της Διοίκησης. Όσοι υποκριτικά ‘’αγωνιούν’’ για την εκπροσώπηση των συναδέλφων, ενώ στην πραγματικότητα συναινούν στην κατάργηση δικαιωμάτων και τη νομιμοποίηση περαιτέρω αυταρχικών συμπεριφορών της Διοίκησης.

Σχόλιο:ΑΚΕ 

 

Δελτίο Τύπου ΑΔΕΔΥ

Απάντηση ΑΑΔΕ