Ενημερωτικό Σημείωμα για τη Συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΟΕ ΔΟΥ (20.9.21)

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 20.9.21 η ΕΕ της Ομοσπονδίας, την οποία απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω ζητήματα.

Εκλογές Συλλόγων

Η Ομοσπονδία κινήθηκε στη λογική ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν, υπό την προϋπόθεση ότι οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν και ταυτόχρονα εξασφαλιστούν οι κατάλληλοι χώροι τόσο για τη διενέργεια των εκλογών, όσο και των Γενικών Συνελεύσεων. Αποφασίστηκε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση στο προγραμματισμένο για τις 29.9.21 Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, δεδομένου ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα υπάρχουν και απτά αποτελέσματα απ’ τις κινήσεις που ήδη έχει κάνει ο Σύλλογος της Αττικής για την εξασφάλιση κατάλληλων χώρων τόσο για τη Συνέλευση, όσο και τις εκλογές.

Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρχε ήδη απόφαση απ’ τη συνεδρίαση του Έκτακτου Γενικού Συμβουλίου (8.6.21). Απόφαση η οποία εκτιμώντας τόσο την επιμονή της κυβέρνησης στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, αλλά και το νόμο Χατζηδάκη ο οποίος μεθοδεύει τον έλεγχο των εσωτερικών διαδικασιών των σωματείων και τον ασφυκτικό περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, αποφάσισε την αποχή απ’ τη διαδικασία και την απόσυρση των ψηφοδελτίων. Απόφαση η οποία ευθυγραμμίζει την Ομοσπονδία με την ΑΔΕΔΥ και τις άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου. Την απόφαση αυτή στήριξαν όλες οι παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ, ΑΣΚΙ, ΑΚΕ, ΔΑΣ και ΣΑΣ) πλην της ΔΑΚΕ η οποία ξεκαθάρισε ότι όποια και αν είναι η απόφαση της πλειοψηφίας αυτή θα λάβει κανονικά μέρος στις εκλογές.

Η ΔΑΚΕ βρήκε ξανά… Συνοδοιπόρο… !!!!!

Αυτά όμως μέχρι χθες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η παράταξη της ΣΑΣ διαφοροποιήθηκε απ’ την απόφαση που η ίδια ψήφησε και αρνήθηκε να υπογράψει το κείμενο απόσυρσης του ψηφοδελτίου της. Η ΣΑΣ που σε καθημερινή βάση μιλάει για την ανάγκη σεβασμού και υλοποίησης των αποφάσεων, για σεβασμό των πλειοψηφιών, για καταδίκη του συνδικαλιστικού κατεστημένου, έρχεται λίγες ημέρες πριν τις εκλογές να υπονομεύσει μια απόφαση που η ίδια ψήφισε και να παράσχει στη ΔΑΚΕ το αναγκαίο στήριγμα.

Για τους γνωρίζοντες βέβαια τα συνδικαλιστικά πράγματα, η στάση αυτή της ΣΑΣ, κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτελεί, ούτε φυσικά είναι η πρώτη φορά που υπονομεύει ευθέως συλλογικές αποφάσεις που είχαν και την υπογραφή της. Σε όλα άλλωστε τα κρίσιμα ζητήματα (Μισθολόγιο, αξιολόγηση κλπ) η ΣΑΣ έδειξε αξιοσημείωτη σταθερότητα στηρίζοντας τις επιλογές της Διοίκησης, ευθυγραμμιζόμενη με το Συνδικαλιστικό κατεστημένο….

Σύγκλιση Γενικού Συμβουλίου

Η Εκτελεστική Επιτροπή προσδιόρισε την ημερομηνία συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου για τις 29.9.21.

 

Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό

Με αφορμή την πληθώρα ερωτημάτων από συναδέλφους οι οποίοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί άμεσα απ’ την Ομοσπονδία ενημερωτική εκδήλωση η οποία θα παρουσιάσει τα σημερινά δεδομένα και θα επιχειρήσει να απαντήσει σε ζητήματα που απασχολούν μεγάλο αριθμό συναδέλφων.

 

Στήριξη του Αγώνα των καθαριστριών

Η Εκτελεστική αποφάσισε να στηρίξει τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων καθαριστριών, καθώς και την εκδήλωση – συναυλία συμπαράστασης που προγραμματίζουν για την Παρασκευή 24.09.21 στις 5:30 στη Νίκης.

 

Τρίτη, 21.9.21

Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών