Εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια: Σε ρόλο… ‘’λαγού’’ η ΠΟΕ ΔΟY, με απόφαση ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ και ΣΑΣ.

Ένα απ’ τα θέματα που απασχόλησαν το πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, ήταν οι επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία μέσω Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας.

Απ’ όλη τη διαδικασία επιβεβαιώθηκε η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της ΑΔΕΔΥ για συνέχιση της ΑΠΟΧΗΣ απ’ την Ηλεκτρονική Ψηφοφορία, ενώ στο κλείσιμο της συνεδρίασης επισημάνθηκε η προοπτικη για λήψη μέτρων ενάντια σε όσους επιχειρήσουν το σπάσιμο αυτής της ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης, με συμμετοχή τους στις εκλογές.

Στη δική μας Ομοσπονδία οι Παρατάξεις ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ και ΣΑΣ, έχουν καταστήσει σαφές ότι παρά τις όποιες αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και των άλλων Ομοσπονδιών του Δημοσίου, θα λάβουν κανονικά μέρος στη διαδικασία της Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας!!!

Απόφαση η οποία δείχνει ότι η κοινή πορεία αυτών των δυνάμεων δεν περιορίζεται μόνο στην αποδοχή και τη στήριξη του Προωθούμενου Μισθολογίου – Βαθμολογίου της ΑΑΔΕ, αλλά επεκτείνεται και στη στάση που επιλέγουν να κρατήσουν απέναντι σε συνολικότερες επιλογές της Κυβέρνησης.

Με την απόφασή τους οι συγκεκριμένες παρατάξεις (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ και ΣΑΣ), εκτός των άλλων, στοχοποιούν τον κλάδο απέναντί σε όλο το Δημοσιουπαλληλικό κόσμο, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που έχουμε ανάγκη στήριξης και πρέπει να αναζητήσουμε και να οικοδομήσουμε ευρύτερες συμμαχίες.

Με την απόφασή τους οι συγκεκριμένες παρατάξεις, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση καταθέτει ένα νομοσχέδιο που καταργεί… Οκτάωρο και Συνδικαλιστικές Ελευθερίες (παρεμβαίνοντας στη λειτουργία των σωματείων και τις εσωτερικές τους διαδικασίες), επιλέγουν να νομιμοποιήσουν αυτές τις επιλογές, επιφυλάσσοντας για την ΠΟΕ ΔΟY το ρόλο του… ‘’λαγού’’, υπονομεύοντας την ενιαία στάση των εργαζομένων του Δημοσίου.

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)