Κυριακή
28 / 04 / 2024
4 Νέα Άρθρα

Απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες στη ΔΟY Ν. Ιωνίας

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Έντονη ανησυχία και διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους της ΔΟY Ν. Ιωνίας η κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο κτίριο.

Συνθήκες απαράδεκτες (που εδώ και μήνες έχουν καταγγελθεί) και οι οποίες, δεδομένων των καταστάσεων που διαμορφώθηκαν με την πανδημία, απειλούν ευθέως την υγεία των εκεί εργαζόμενων, αλλά και των πολιτών που επισκέπτονται τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Πρόκειται για ένα κτίριο, στο οποίο δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης του αέρα, αφού στη συντριπτική πλειοψηφία των χώρων – γραφείων, δεν υπάρχουν παράθυρα. Δεδομένου μάλιστα της απαγόρευσης απ’ το υπουργείο Υγείας της χρήσης τεχνητών μέσων ανακύκλωσης και ανανέωσης του αέρα, η κατάσταση γίνεται αποπνικτική. Όπως άλλωστε καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι (αλλά μπορεί με ευκολία να το διαπιστώσει και όποιος επισκέπτεται το κτίριο), μετά από 2 με 3 ώρες παραμονής στο χώρο αντιμετωπίζουν έντονη δυσφορία και πονοκεφάλους.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός, ότι σε χώρους που υπάρχει κάποιο παράθυρο, επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθούν για αρχείο της υπηρεσίας!!!

Την κατάσταση φέρεται να αναγνωρίζει και η υπηρεσιακή ηγεσία, αφού απ’ ότι μαθαίνουμε υπάρχει εδώ και μήνες σχετική αλληλογραφία και (απ’ ότι επίσης μαθαίνουμε) αρμόδιες υπηρεσίες επισκέφτηκαν το κτίριο, έκαναν σχετικές μετρήσεις κλπ. Αναρωτιόμαστε όμως για τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων και για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση στο κτίριο…

Σε κάθε περίπτωση… η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί… Το ζήτημα έχει τεθεί στο Σύλλογο και έχουν παρθεί σχετικές αποφάσεις. Είναι αδιανόητο… το αρμόδιο υπουργείο υγείας να καλεί καθημερινά τους πολίτες να παραμένουν σε χώρους που αερίζονται επαρκώς και στην ΑΑΔΕ να υπάρχου κτίρια χωρίς παράθυρα…

Η Αυτόνομη Κίνηση, πέραν όλων των άλλων, θα συνεχίσει να καταθέτει την πρόταση της στα συνδικαλιστικά μας όργανα (μέχρι τώρα… απορρίπτεται) για καταγγελία όλων αυτών των περιπτώσεων που θεωρείται ότι μπορεί να απειλούν την υγεία των συναδέλφων (και δεν γίνονται διορθωτικές παρεμβάσεις), στις αρμόδιες υπηρεσίας (ΣΕΠΕ κλπ.) που έχουν την ευθύνη ελέγχου της καταλληλότητας των συνθηκών εργασίας και της απόδοσης ευθυνών σε όσους τους αντιστοιχούν.

***Αντίστοιχες συνθήκες επικρατούν και στο κτίριο του ΚΕΜΕΕΠ - ΚΕΦΟΜΕΠ (πατήστε εδώ)

ΑΚΕ (Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών)