Προσωπική Διαφορά… Ο υπουργός σκέφτεται ή αλλιώς… η κοροϊδία συνεχίζεται.

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Πραγματοποιήθηκε σήμερα κινητοποίηση έξω απ’ το υπουργείο Οικονομικών για το ζήτημα της προσωπικής Διαφοράς των νεοεισερχόμενων στο κλάδο συναδέλφων.

Η κινητοποίηση, παρά την όχι καλύτερη δυνατή οργάνωση, είχε ικανοποιητική συμμετοχή και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η αγωνιστική διάθεση των συναδέλφων είναι δεδομένη.

Τα αποτελέσματα όμως της κινητοποίησης δεν ήταν τα επιθυμητά. Δεδομένου ότι δεν είχε καταστεί δυνατό να προγραμματιστεί ραντεβού με τον υπουργό, οι πρόεδροι των ομοσπονδιών είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Διευθυντή του, ο οποίος αρχικά δήλωσε ότι δεν μπορεί να προγραμματίσει συνάντηση με τον υπουργό και στη συνέχεια ‘’δεσμεύτηκε’’ να διερευνήσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας τη δυνατότητα πραγματοποίηση συνάντησης, σε μεταγενέστερο χρόνο. Με άλλα λόγια… ζήσε Μάη μου (μάλλον κυριολεκτικά) να φας τριφύλλι.

Η κοροϊδία λοιπόν συνεχίζεται…

  • Μετά τους μήνες αδράνειας…
  • Τη συνάντηση με το διευθυντή του Σταϊκούρα στις αρχές Δεκέμβρη (ο οποίος όμως δεν τήρησε τις τότε δεσμεύσεις του)…
  • Τη συνάντηση με τον υπουργό στις αρχές του Ιανουαρίου… ο οποίος ζήτησε 2 με 3 μήνες για να σκεφτεί… Μήνες που πέρασαν αλλά δεν αποδείχθηκαν αρκετοί για να… καταλήξει ο υπουργός…
  • Τις κατευθυνόμενες, εντός και εκτός της ΦΟΤΑ, φήμες για επίλυση του θέματος με κατάθεση σχετικής τροπολογίας, οι οποίες όμως διαψεύσθηκαν πανηγυρικά…
  • Την ακύρωση κινητοποιήσεων ενόψει προγραμματισμένης για το τέλος Φεβρουαρίου συνάντησης με τον Υπουργό.
  • Τη μη πραγματοποίηση της συνάντησης, χωρίς καν ενημέρωση…
  • Ήρθε η σημερινή συνάντηση κατά την οποία ο Διευθυντής του υπουργού (η αξιοπιστία του οποίου έχει κριθεί) ζήτησε επίσης κάνα δύο εβδομάδες προκειμένου να… διερευνήσει τη δυνατότητα πραγματοποίησης συνάντησης με τον υπουργό.

Κοινός παρονομαστής όλης αυτής της περιόδου;

Η χαρακτηριστική άνεση με την οποία οι ηγεσίες των Ομοσπονδιών παρέχουν, χωρίς διαμαρτυρίες, άπλετο χρόνο στην πολιτική ηγεσία, για ένα θέμα το οποίο είναι γνωστό και το μόνο που απαιτείται είναι η ύπαρξη πολιτικής βούλησης. Άλλωστε ξόδεψαν πολύ περισσότερες εργατοώρες προκειμένου το προηγούμενο διάστημα να ‘’καταστείλουν’’ σχεδιαζόμενες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις των νεοεισερχόμενων συναδέλφων, αντί να παλέψουν για ένα πάγιο, τα τελευταία χρόνια, αίτημα του κλάδου και όχι μόνο των νέων συναδέλφων.