Κυριακή
05 / 02 / 2023
5 Νέα Άρθρα

ΑΣΚΙ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Η κυβέρνηση της εγχώριας ΤΡΟΙΚΑ (ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ – ΝΔ), όχι μόνο εντείνει την εφαρμογή των βάρβαρων πολιτικών του Μνημονίου, αλλά δηλώνει αποφασισμένη και ισχυρή πλέον, για να προχωρήσει σε ακόμα πιο επώδυνες για τους εργαζόμενους επιλογές.

Η νεοσυσταθείσα κυβέρνηση ''ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ'' και ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ (νοσταλγών της χούντας), έρχεται με διαγγέλματα που παραπέμπουν στην επταετία, ''περί ανάγκης σωτηρίας της χώρας'', να σαρώσει ότι έχει μείνει όρθιο από κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων. Ποιος να το περίμενε, ότι τις ημέρες εορτασμού του Πολυτεχνείου, η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ θα όρκιζε υπουργούς σε μια κυβέρνηση, η οποία την ίδια ώρα στέλνει ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗΣ σε χιλιάδες εργαζόμενους (μεταξύ των οποίων και εκατοντάδες συνάδελφοι).

Δεν πρέπει να έχουμε την παραμικρή αυταπάτη. Η νέα κυβέρνηση έρχεται, (όπως οι ίδιοι λένε άλλωστε), προκειμένου να ''τελειώσει τη δουλειά''. Και μια απ τις δουλειές που έχει αναλάβει, είναι και η απόλυση 200.000 περίπου Δημοσίων Υπαλλήλων. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ... Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις δουλειές μας, αλλά κυρίως να σταθούμε ως ασπίδα στους συναδέλφους, που αυτές τις μέρες οδηγούνται στην απόλυση.

Η ΑΣΚΙ καλεί την Ομοσπονδία αλλά και τους συλλόγους όλης της χώρας στην ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών, για την υπεράσπιση των συναδέλφων που απολύονται.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

Τα συνδικαλιστικά μας όργανα οφείλουν:

• Να οργανώσουν άμεσα κινητοποιήσεις και να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι οποίες θα καταστήσουν με σαφήνεια στην κυβέρνηση τη θέση μας, ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.

• Να ενημερώσουν την κοινωνία για: α) τις συνέπειες που θα έχει για τις υπηρεσίες μας, (άρα και για τα έσοδα για τα οποία η κυβέρνηση υποτίθεται ότι αγωνιά), η περεταίρω μείωση του προσωπικού β) για το γεγονός ότι οι απολύσεις εντάσσονται στην επιλογή της κυβέρνησης για τη διάλυση των εφοριών ώστε να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίησή τους.

• Να παρέχουν ως Σωματεία ΠΛΗΡΗ ΝΟΜΙΚΗ κάλυψη σε όσους απ τους συναδέλφους επιλέξουν εκτός των άλλων να προσφύγουν και νομικά κατά του παράνομου και αντισυνταγματικού μέτρου της ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ – ΑΠΟΛΥΣΗΣ. Οι όποιες πιθανές προσφυγές, να έχουν ομαδικό χαρακτήρα, με την οργάνωση και το συντονισμό Ομοσπονδίας και συλλόγων και να μην επιτρέψουμε να κερδοσκοπήσουν κάποιοι, με τους μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες που θα απαιτηθούν.

• Να συνταχθεί από ειδικούς, ειδική δήλωση αντίθεσης στις αντισυνταγματικές απολύσεις, που θα κατατίθεται στις υπηρεσίες.

• Να προχωρήσουν στην άμεση σύγκλιση συγκεντρώσεων - Γενικών Συνελεύσεων, με στόχο την ενημέρωση και κυρίως τη λήψη αποφάσεων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΙ