Κυριακή
10 / 12 / 2023
5 Νέα Άρθρα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Η ολοκλήρωση των εκλογών στους συλλόγους όλης της χώρας, αποκαλύπτει πλέον ένα διαφορετικό συνδικαλιστικό σκηνικό.

Βασικά χαρακτηριστικά της νέας κατάστασης είναι:

 Η σημαντική πτώση των ποσοστών ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και η απώλεια της αλαζονικής αυτοδυναμίας στην ΠΟΕ-ΔΟΥ και στους περισσότερους συλλόγους.

 Η αύξηση των ποσοστών της ΑΣΚΙ και της ΔΑΣ

 Η εμφάνιση νέων σχημάτων (κυρίως από δυνάμεις που απεγκλωβίστηκαν από ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) τα οποία με λογικές ενότητας, ανατροπής και αντίστασης πέτυχαν μεγάλα ποσοστά κατακτώντας σε ορισμένες περιπτώσεις, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ!

Τα νέα συνδικαλιστικά όργανα σε ομοσπονδία και συλλόγους, έχουν πλέον την ευθύνη να λειτουργήσουν ενωτικά, χωρίς αλαζονείες και παραταξιακές σκοπιμότητες, για να αντιμετωπίσουν την υπάρχουσα τραγική κατάσταση και φυσικά όσα σχεδιάζουν οι κυβερνητικές δυνάμεις του μνημονίου και όσοι τους στηρίζουν.

Η ΑΣΚΙ θέλει να ευχαριστήσει τους συνάδελφους που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της, καθώς και τα σχήματα που συνεργάστηκαν μαζί μας. Θέλουμε να βεβαιώσουμε, ότι θα ανταποκριθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, στην εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και θα αγωνιστούμε με ανιδιοτέλεια και αγωνιστικότητα, μακριά από διαπλοκές κάθε είδους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Τις επόμενες μέρες θα γίνει συνέδριο του κλάδου, για να εκλέξει τα 31 μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΔΟΥ. Η ΑΣΚΙ ελπίζει (και θα αγωνιστεί στην κατεύθυνση αυτή) να μην χαθεί ούτε μια ψήφος συνέδρου, να μην... διολισθήσει ψήφος συνέδρου (από σχήμα που δήλωνε αντίθεση σε ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) σε άμεση ή έμμεση στήριξή τους. Θα αγωνιστεί να εκφραστούν στο νέο Γενικό Συμβούλιο, οι ψήφοι των συναδέλφων που ζητούσαν ανατροπή και να μην μετατραπούν σε ψήφους συντήρησης του φθαρμένου σκηνικού.

Χωρίς καμιά διάθεση κηδεμονίας, καπελώματος ή υπόγειας εκμετάλλευσης, καλούμε την ηγεσία της ΔΑΣ, καθώς και κάθε ψηφοδέλτιο που ενδιαφέρεται για ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, σε κοινή δράση, για να υπάρξει στο συνέδριο ένα ψηφοδέλτιο (ΑΣΚΙ -ΔΑΣ –ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ κλπ) που θα αναδειχθεί σε ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ και θα οδηγήσει σε νέα συνδικαλιστική ηγεσία. Στην κατεύθυνση αυτή είχαμε δημόσια εκφράσει την άποψη μας, πολύ καιρό πρίν τις εκλογές (Ανακοίνωση ΑΣΚΙ 12/7/2011) και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ΔΗΜΟΣΙΑ και με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, χωρίς υπόγειες διεργασίες και παρασκηνιακές επαφές που κάνουν κάποιοι την περίοδο αυτή.

Στόχος μας είναι να αναδειχθεί και να εκφραστεί το ρεύμα της αμφισβήτησης που υπήρξε στις ΔΟΥ και να μην χαθεί σε άγονες κομματικές διαφορές, σε προσωπικούς παραγοντισμούς και σε συναλλαγές κάθε είδους.

Με δημοκρατία, σεβασμό στην αναλογία δύναμης κάθε παράταξης και με διάθεση να δημιουργηθεί ένα ΜΕΤΩΠΟ αντίστασης, καλούμε σε διάλογο και συνεργασία κάθε παράταξη και σύνεδρο.

Για να κατεβασετε την ανακοινωση της ΑΣΚΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ