Ενημέρωση… STOP και στη ΓΓΠΣ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Η Διοίκηση της ΑΑΔΕ μετέφερε από χθες τα Σεμινάρια των Ελεγκτικών και Δικηγορικών Εταιρειών απ’ το Αμφιθέατρο της Καρ. Σερβίας στο κτίριο της ΓΓΠΣ, προκειμένου να αποφύγει τυχόν κινητοποιήσεις και αντιδράσεις για την είσοδο των Ελεγκτικών Εταιρειών στις υπηρεσίες μας.

Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατόν να αποτρέψει τις κινητοποιήσεις αφού από νωρίς το πρωί σήμερα συγκεντρώθηκε στο κτίριο της ΓΓΠΣ μεγάλος αριθμός συνδικαλιστικών εκπροσώπων, τόσο απ’ το χώρο των Εφοριακών (ΠΟΕ ΔΟΥ), όσο και απ’ το χώρο της ΟΣΥΟ.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης υπήρξε ενημέρωση και συζήτηση με τους συναδέλφους που είχαν κληθεί στο σεμινάριο και στους οποίους εξηγήθηκαν οι λόγοι της κινητοποίησης, με ιδιαίτερα θετική μάλιστα ανταπόκριση απ’ την πλευρά τους.

Στο χώρο βρέθηκαν επίσης και υπηρεσιακά στελέχη, στους οποίους, εκτός των άλλων, μεταφέρθηκε για άλλη μια φορά το αυτονόητο αίτημα να δοθούν στη δημοσιότητα οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με τις ελεγκτικές εταιρείες καθώς και η αλληλογραφία με την τεχνική βοήθεια που οδήγησε στην έλευση των εταιρειών, ενώ παράλληλα διατυπώθηκε το αίτημα… η εκπαίδευση των συναδέλφων να ανατεθεί στη Φορολογική Ακαδημία και τους ικανότατους συναδέλφους που υπάρχουν στον κλάδο μας, οι οποίοι μπορούν, εφόσον στηριχθούν, να καλύψουν με ιδιαίτερη επάρκεια το κομμάτι της εκπαίδευσης.

Αργά το μεσημέρι, συνάδελφοι και οι εκπαιδευτές αποχώρησαν απ’ το κτίριο της ΓΓΠΣ, χωρίς να πραγματοποιηθεί το σεμινάριο.

Η ημέρα όμως δεν τελείωσε εκεί…

Με εντολή του γραφείου του ΔΙΟΚΗΤΗ (απ’ ό,τι μαθαίνουμε) οι συνάδελφοι κλήθηκαν να επιστρέψουν στη ΓΓΠΣ προκειμένου να πραγματοποιηθεί το σεμινάριο. Οι συνάδελφοι, πολλοί απ’ τους οποίους είχαν φτάσει κοντά στα σπίτια ή τις υπηρεσίες τους, επέστρεψαν άρον άρον στη ΓΓΠΣ.

Μια επιμονή της ΑΑΔΕ να πραγματοποιηθεί το σεμινάριο… η οποία δεν έμεινε ασχολίαστη. Άλλωστε, αν είχαν επιδείξει τον ίδιο ζήλο και για τη Φορολογική Ακαδημία, αυτή θα λειτουργούσε εδώ και πολύ καιρό. Ίσως όμως τότε, να μην μπορούσε να ‘’νομιμοποιηθεί’’ η έλευση των ελεγκτικών.

Σε κάθε πάντως περίπτωση, υπολόγιζαν και πάλι χωρίς τον ξενοδόχο… και το σχέδιο τους στέφθηκε από απόλυτη αποτυχία. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να ταλαιπωρήσουν άδικα τους συναδέλφους, απ’ τους οποίους μετά από λίγη ώρα ζητήθηκε να αποχωρήσουν οριστικά απ’ τη ΓΓΠΣ.

Όσο για τον έντονο εκνευρισμό που μαθαίνουμε ότι επικρατεί στην Καρ. Σερβίας, είναι απόλυτα δικαιολογημένος. Τα ερωτήματα άλλωστε που έχουν τεθεί για το θέμα των ελεγκτικών είναι πολύ σοβαρά και οι απαντήσεις δύσκολο να αποφευχθούν.