Παρασκευή
26 / 04 / 2024
6 Νέα Άρθρα

Δελτίο Τύπου ΑΣΚΙ-ΑΚΕ για τη δίκη των καθαριστριών

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Ο εμβληματικός αγώνας των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, που δικαιώθηκε με την επιστροφή στις θέσεις τους, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα σημείο αναφοράς για τους εργατικούς αγώνες την περίοδο των μνημονίων. Αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους, την επιμονή και την αποφασιστικότητά τους, μπορούν να συγκρουστούν με τις πιο ακραίες πολιτικές και να καταγράψουν μεγάλες νίκες. Νίκες οι οποίες αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας για την ανατροπή των μνημονιακών νόμων και την υπεράσπιση της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας. Νίκες οι οποίες έρχονται σε σύγκρουση με το αφήγημα του ‘’ρεαλισμού’’ και του μονόδρομου των μνημονίων.

 

Για την ακύρωση αυτού του παραδείγματος το μνημονιακό σύστημα θα εξαντλήσει όλα του τα όπλα. Δεν διστάζει με ρεβανσιστικές και εκδικητικές επιλογές να επιζητεί τη φυσική εξόντωση εκείνων που πρωτοστάτησαν στον αγώνα, φορτώνοντας σε αγωνιζόμενες γυναίκες την παράβαση 18 άρθρων του Ποινικού Κώδικα, επιχειρώντας ταυτόχρονα να τρομοκρατήσουν και όσους θελήσουν να τις μιμηθούν στο μέλλον. Και όλα αυτά τη στιγμή που το ίδιο σύστημα αδυνατεί (;;;) να εντοπίσει και να τιμωρήσει τους υπευθύνους για ξυλοδαρμούς και τραυματισμούς καθαριστριών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ή πολύ περισσότερο…. τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης κατά της καθαρίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Στη δίκη των Καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, που θα γίνει τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018, στις 9 π.μ., στο Η' Πλημμελειοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων), θα είμαστε όλοι και όλες παρόντες, για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι τα βρώμικα σχέδια τους για την εξόντωση των αγωνιστών δεν θα περάσουν. Στα μνημόνια, στις διώξεις και την καταστολή απαντάμε με το όπλο της Τάξης μας, την αλληλεγγύη.

 

Απαιτούμε:

 

Να σταματήσει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών

Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων

 

Αθήνα, 8.2.2018

 

 

Για να τυπώσετε το Δελτίο Τύπου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ