ΠΟΕ ΔΟΥ: Ραντεβού το Σεπτέμβρη, όταν όλα θα έχουν ‘’κλειδώσει’’….

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ

Το τελευταίο ενημερωτικό σημείωμα της ΠΟΕ ΔΟY (19.6.17), κάθε άλλο παρά καθησυχάζει τους φόβους και τις ανησυχίες των συναδέλφων. Φόβοι που δεν σχετίζονται μόνο με τα όσα η κυβέρνηση και η ΑΑΔΕ προωθούν, αλλά και την διάθεση ή και τη δυνατότητα των συνδικαλιστικών μας οργάνων να αντισταθούν σε όσα δρομολογούνται.

Οι μισές αλήθειες, η καλλιέργεια κλίματος αναμονής για απαντήσεις που όμως εδώ και καιρό έχουν δοθεί, η δημιουργία αυταπατών, η έλλειψη ουσιαστικής εκτίμησης της κατάστασης απ’ το κορυφαίο συνδικαλιστικό μας όργανο και φυσικά η έλλειψη οποιουδήποτε προγραμματισμού για το αμέσως επόμενο διάστημα, χαρακτηρίζουν την Ομοσπονδία (και τις επιλογές της πλειοψηφίας αυτής), κάτι που δυστυχώς αποτυπώνεται και στο τελευταίο ενημερωτικό σημείωμα.

Η ανάληψη απ την πλευρά της ΠΟΕ ΔΟY, ρόλου ουσιαστικά παρατηρητή, που διαπιστώνει παρά παρεμβαίνει στις εξελίξεις, αποτυπώνεται άλλωστε στον τρόπο λειτουργίας αυτής, τις προτεραιότητες της, τη συνέπεια και τον τρόπο δράσης της κλπ. Εγκλωβισμένη σε πλειοψηφίες που… δεν πολυδιαφωνούν με όσα δρομολογούνται, που αποφεύγουν τη λογική της σύγκρουσης ακόμα και όταν μπαίνει στο τραπέζι το ζήτημα των νέων διαθεσιμοτήτων και που επί της ουσίας προσπαθούν απλά να… ‘’τοποθετηθούν’’ και στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στις υπηρεσίες μας. Επιλογές που οδηγούν:

 

  • Στο να αποκρύπτεται – υποβαθμίζεται το ότι εδώ και μήνες οι τρείς ομοσπονδίες του ΥΠΟΙΚ εμπαίζονται (με προσβλητικό τρόπο για τους χιλιάδες εργαζόμενους που εκπροσωπούν) απ’ το ΔΙΟΙΚΗΤΗ της Αρχής, ο οποίος τους μεταθέτει από μέρα σε μέρα την κοινοποίηση του σχεδίου αξιολόγησης. Συμπεριφορά που επιμελώς αποφεύγεται να καταγγελθεί.

 

  • Στην υποβάθμιση του γεγονότος ότι επί της ουσίας έχουν λάβει απαντήσεις για το θέμα των νέων συναδέλφων και το μισθολογικό καθεστώς στο οποίο αυτοί θα υπάγονται, και δεν ήταν σίγουρα οι επιθυμητές. Αντί λοιπόν της πρότασης – απόφασης για το πώς απαντάμε στη μέχρι τώρα κοροϊδία, ζητάμε  απλά απ’ το Διοικητή (βγάζοντάς τον ουσιαστικά ‘’λάδι’’)  να… πιέσει τον Τσακαλώτο, ο οποίος θα… πιέσει τους θεσμούς κλπ κλπ κλπ. Ένα έργο που πολλές φορές έχει επαναληφθεί τον τελευταίο χρόνο και το οποίο το μόνο που εξασφαλίζει είναι ο απαραίτητος χρόνος για την προετοιμασία και την έλευση των ‘’περιγραμμάτων θέσης’’ και τη ‘’λύση’’ του προβλήματος μέσω αυτών.

 

  • Στον τρόπο με τον οποίο απαντάται η νέα πρόκληση του ΔΙΟΙΚΗΤΗ, ο οποίος, σύμφωνα με το ενημερωτικό: ‘’Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πρόθεση μαζικής αποπομπής υπαλλήλων’’!!!! Δεν ξέρουμε αν αυτό έχει στόχο να καθησυχάσει τους συναδέλφους ή παρουσιάζεται ως διαπραγματευτική επιτυχία. Αν όχι (και πραγματικά το ελπίζουμε) θα περιμέναμε να ακούσουμε τη άμεση αντίδραση της Ομοσπονδίας στις επικείμενες αποπομπές συναδέλφων, έστω και τις… περιορισμένες (αν και ο Διοικητής μίλησε για πρόθεση και όχι για βεβαιότητα ότι δεν θα είναι μαζικές). Εκτός και αν απάντηση αποτελεί η σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΔΟY, για τις 20 ΙΟΥΛΙΟΥ !!!!
  • Στον τρόπο με τον οποίο απαντάται η αναφορά του ΔΙΟΙΚΗΤΗ ότι στο σχέδιο αξιολόγησης λαμβάνονται υπόψη και οι θέσεις της Ομοσπονδίας, την ίδια στιγμή που ο ίδιος αρνείται επί μήνες και παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις του να δώσει το σχέδιο αξιολόγησης. Εκτός βέβαια και αν υπάρχουν υπόγειες διαδρομές και συνεννοήσεις με όσους (πολλά χρόνια τώρα…) κάνουν αυτή τη δουλειά και γνωρίζουν αυτές τις διαδρομές.

 

Είναι προφανές, ακόμα και για τους πλέον δύσπιστους, ότι οδεύουμε πλέον ως κλάδος σε καταστάσεις που θα διαφέρουν πολύ σε σχέση με το μέχρι σήμερα τοπίο των υπηρεσιών μας. Βρισκόμαστε πλέον στη φάση υλοποίησης του ιδρυτικού  νόμου της ‘’Ανεξάρτητης’’ Αρχής που ψήφισε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα και ο οποίος προβλέπει την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, νομιμοποιεί την αυθαιρεσία των υπηρεσιακών παραγόντων, θεσπίζει την ατομική στοχοθεσία - αξιολόγηση, φέρνει ατομικούς μισθούς και φυσικά νέες διαθεσιμότητες.

 

Καταστάσεις πρωτόγνωρες, που θα πρέπει να κινητοποιήσουν άμεσα το σύνολο των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών μας οργάνων. Η λογική της αναμονής, των πολύωρων και συνήθως ανούσιων και αναποτελεσματικών συναντήσεων, η σιωπηρή αποδοχή της καταφανέστατης κοροϊδίας του κλάδου μας απ΄ την Πολιτική Ηγεσία και την ηγεσία της ΑΑΔΕ, δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί απλά θα έχει ολέθριες συνέπειες για τον κλάδο.

 

Αυτό που σήμερα απαιτείται είναι μια ουσιαστική σύγκρουση με τα προωθούμενα μέτρα, με δυναμικές κινητοποιήσεις, που δεν θα υπονομεύονται εκ των έσω, που θα υιοθετούνται απ το σύνολο των συνδικαλιστικών δυνάμεων και δεν θα αποτελούν αγγαρεία – υποχρέωση προκειμένου να δικαιολογήσουν ορισμένοι το ρόλο τους και τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα. Κινητοποιήσεις που θα εμπνέουν το σύνολο των συναδέλφων και θα δημιουργούν τις στοιχειώδης προϋποθέσεις μαζικής συμμετοχής και στήριξης. Και η τελευταία απεργία, παρά τα τεράστια προβλήματα προετοιμασίας και σχεδιασμού, έδειξε πως οι συνάδελφοι έχουν τη διάθεση και το κουράγιο να στηρίξουν δυναμικούς αγώνες. Αρκεί να πειστούν για την εντιμότητα των αγώνων και για το ότι αυτοί δεν γίνονται για τα μάτια του κόσμου.     

 Αθήνα, 23.6.2017

 

Για να τυπώσετε την Ανακοίνωση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ