ΑΣΚΙ - ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Συναδέλφισες και συνάδελφοι

Οι συνδικαλιστικές εκλογές στο σύλλογό μας ολοκληρώθηκαν.Για πρώτη φοράγίναμε μάρτυρες μιας ωμής και χωρίς ενδοιασμούς επέμβασης της διοίκησης που δεν συνάδει ούτε με το ρόλο της, ούτε με τις αρμοδιότητές της. Στόχος αυτής της προσπάθειας ήταν, ιδιαίτερα στο διάστημα ανάμεσα στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση και τις εκλογές, να διαμορφωθεί ένα αποτέλεσμαλιγότερο ενοχλητικό που να συμμερίζεται και να εκφράζει τις δικές της απόψεις, και επιλογές

. Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε απέναντι σε αυτές τις τακτικές γιατί πιστεύουμε στην ελεύθερη βούληση των συναδέλφων και αυτήν υπηρετήσαμε όλα τα χρόνια με σεβασμό.

Σταθερή άποψή μας είναι να υπηρετούμε τα συμφέροντα των συναδέλφων, με ευθύνη, αγωνιστικότητα και αρχές, χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος αυτών των επιλογών σε προσωπικό και παραταξιακό επίπεδο.

Αυτές τις αρχές υπηρετήσαμε και στην εκλογική διαδικασία και στη συγκρότηση του Προεδρείου. Η ΑΣΚΙ – ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, σεβόμενη απόλυτα τη βούληση των συναδέλφων, έτσι όπως αποτυπώθηκε στην κάλπη, και έχοντας συναίσθηση των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν επιβληθεί με τις μνημονιακές πολιτικές, έθεσε υποψηφιότητα, μόνο για το τρίτο κατά σειρά αξίωμα του αντιπροέδρου, με την συναδέλφισα Βάσω Μπαρλαμπάνη, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα λειτουργικό, αγωνιστικό, αντιπροσωπευτικό, διαπαραταξιακό προεδρείο. Δυστυχώς αυτήν την στάση ευθύνης, δεν συμμερίστηκαν όλες οι παρατάξεις. ΔΑΚΕ και ΔΑΣ , αρνήθηκαν να συμμετέχουν στο προεδρείο, αρνήθηκαν να αναλάβουν το βάρος της ευθύνης που τους αναλογούσε .Το εκλογικό αποτέλεσμα , διαμόρφωσε μία καινούργια συνθήκη. Εμείς αυτήν την συνθήκη, αυτήν την εντολή, θα την υπηρετήσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις και με αίσθημα ευθύνης.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με Κυβερνητικές επιλογές που θα θίγουν ευθέως, τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων στο κλάδο μας. Εμείς δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές που θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τις ζωές μας. Θα αγωνιστούμε για την αξιοπρέπειά μας, για να σταματήσουμε τις απολύσεις που η αξιολόγηση θα φέρει, για να σταματήσουν οι περικοπές στις αποδοχές μας, για να σταματήσει η διάλυση των υπηρεσιών.

Θα αγωνιστούμε για ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, μαζί με ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.