Παρασκευή
26 / 04 / 2024
6 Νέα Άρθρα

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΚΑΙ… ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ

Σε πλήθος ανακοινώσεων της η ΑΣΚΙ, όλο το προηγούμενο διάστημα, προσπαθούσε να ενημερώσει τους συναδέλφους και να αναδείξει το κοινό μέτωπο των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ σε όλα τα σημαντικά θέματα που απασχόλησαν το τελευταίο διάστημα τους συναδέλφους και τον κλάδο.

Κοινή στάση, η οποία τους εξασφάλιζε μεγάλη πλειοψηφία σε συλλόγους και ομοσπονδία και που επέβαλε στα συνδικαλιστικά μας όργανα το ρόλο του ''παρατηρητή''. Και όλα αυτά, σε μια περίοδο που εργαζόμενοι απολύονταν, οι μισθοί μειώνονταν, οι υπηρεσίες μας έκλειναν και οι συνθήκες εργασίας γίνονταν απάνθρωπες.

Οι όποιες μεταξύ τους αντιπαραθέσεις και κριτική (κυρίως της ΔΑΚΕ προς την ΠΑΣΚΕ) ήταν για τα μάτια του κόσμου, που σε καμιά περίπτωση δεν μπόρεσε να κρύψει την ταύτιση θέσεων των δύο παρατάξεων. Κινητήριος μοχλός όλων τους των επιλογών, η στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής και η εξασφάλιση της ''ανοχής'' της ομοσπονδίας σε όλους τους σχεδιασμούς των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων, παρότι αυτές οδηγούσαν στη διάλυση του κλάδου.

Για τις επισημάνσεις και τις θέσεις μας αυτές, πολλές φορές κατηγορηθήκαμε. Προσπάθησαν να μας χρεώσουν διασπαστικές αντιλήψεις και διεκδίκηση μικροπαραταξιακών κερδών. Τα γεγονότα όμως για άλλη μια φορά τους διαψεύδουν. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ τόσο με τις προεκλογικές τους ανακοινώσεις, όσο και τις περιοδείες των εκπροσώπων τους, αποφεύγουν οποιαδήποτε μεταξύ τους κριτική, επιτιθέμενοι από κοινού στην ΑΣΚΙ. Ήταν για εμάς αναμενόμενο και σωστά αναδεικνύουν ως βασικό και επικίνδυνο για αυτούς, αντίπαλό τους την ΑΣΚΙ. Το γεγονός όμως ότι θα έφταναν σε σημείο σε μια σειρά συλλόγους να κατεβάζουν ΚΟΙΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ), είναι σίγουρα ένα νέο στοιχείο. Είναι μια κίνηση που αποτυπώνει τόσο την προσπάθειά τους να διατηρήσουν με κάθε τρόπο την εξουσία τους (μη κρατώντας ούτε τα προσχήματα), αλλά και μια απέλπιδα προσπάθεια να ανακόψουν, από κοινού, το κύμα ανατροπής που είναι έτοιμο να τους παρασύρει.

Η προσπάθειά τους να κρυφτούν μέσα ή πίσω από δήθεν ανεξάρτητα σχήματα ή ενιαία ψηφοδέλτια, έχει πλέον εντοπιστεί από τους συναδέλφους και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Οι εργαζόμενοι θα καταδικάσουν αυτούς που στις υπηρεσίες τους αρθρώνουν δήθεν αντιπολιτευτικό στην ομοσπονδία λόγο και στο επικείμενο συνέδριο ετοιμάζονται για άλλη μια φορά (ως ''ανεξάρτητοι'' αυτή τη φορά) να ψηφίσουν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ.

Άλλωστε η πρόσφατη ανακοίνωση της ΔΑΚΕ που μιλάει για ''πρωτιά'' της στις μέχρι τώρα εκλογές, είναι αποκαλυπτική, καθώς αθροίζει (κάτι ίσως θα ξέρει) και παρατάξεις που σε αρκετούς συλλόγους διεκδίκησαν την ψήφο των συναδέλφων με την ταμπέλα του ''ανεξάρτητου''. Δεν ξέρουμε βέβαια αν αθροίζει (μάλλον καλά θα κάνει) και τα σχήματα με τα οποία κατέβηκε από κοινού με την ΠΑΣΚΕ.

Συνάδελφοισες - Συνάδελφοι...

Οι εκλογές βρίσκονται σε εξέλιξη και σε μεγάλο αριθμό συλλόγων πρόκειται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα δείχνουν ότι το συνδικαλιστικό κατεστημένο του κλάδου μας καταρρέει και οι δυνάμεις της ανατροπής αυξάνουν αισθητά τις δυνάμεις τους. Η ΑΣΚΙ καλεί του συναδέλφους σε όλους τους συλλόγους, να καταδικάζουν τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) όπως και αν αυτές εμφανίζονται και να στηρίξουν ψηφοδέλτια που παλεύουν για την ανατροπή τους. Να ανατρέψουν όσους χρόνια τώρα στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές και να στείλουν μήνυμα αντίστασης και αποφασιστικότητας στην πολιτική ηγεσία. Μήνυμα ότι η πολιτική των απολύσεων, των μειώσεων μισθών, του κλεισίματος υπηρεσιών, του αυταρχισμού και της ανθρωποφαγίας δεν γίνεται πλέον ανεκτή.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014