ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ

(Για να την εκτυπώσετε ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Η ΑΣΚΙ με υπευθυνότητα απέναντι στους συναδέλφους, αλλά και με επίγνωση της όλης κατάστασης, ανέμενε την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τους συναρμόδιους Υπουργούς για να απαντήσει σε όσα στελέχη ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ λασπολογούσαν και ψευδολογούσαν για την στάση της ΑΣΚΙ στο όλο ζήτημα.

Τους είχαμε προειδοποιήσει αλλά αυτοί εκμεταλλεύτηκαν την περίοδο και έκαναν την προεκλογική Μαυρογιαλούρικη πολιτική τους, στην λογική «κατόπιν ενεργειών μας». Επειδή όμως η ιστορία του ΤΕΑΔΥ δεν είναι σημερινή, όπως σημερινοί δεν είναι και όσοι διαχειρίζονται τα συνδικαλιστικά πράγματα του κλάδου μας, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους, όσα ψέματα έλεγαν οι ίδιες συνδικαλιστικές δυνάμεις, για το ίδιο θέμα, λίγα χρόνια πριν.

1. Η ΔΑΚΕ με ανακοίνωσή της το 2009 καθησύχαζε τους συναδέλφους και πανηγύριζε λέγοντας ότι «η διασφάλιση των αποθεματικών της πρόσθετης επικουρικής μας σύνταξης είναι γεγονός»! (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

2. Η ΠΑΣΚΕ (μέσω της «πανίσχυρης» ηγεσίας της ΠΟΕ-ΔΟΥ) πανηγύριζε το 2008 (ανακοίνωσή τους 18.12.2008) λέγοντας προς τους συναδέλφους: «ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ... Τα αποθεματικά της δεύτερης επικουρικής σύνταξης... βρίσκονται πλέον σε καθεστώς πλήρους ασφάλειας»! (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Τώρα πως από τους πανηγυρισμούς και τα «κατόπιν ενεργειών μας» φτάσαμε να μας κουρέψουν τις κρατήσεις μας και να χάσουν οι συνάδελφοι 100 εκατομμύρια είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν. Όπως επίσης πρέπει να απαντήσουν ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ πως από τα 108 εκατομμύρια που δήλωσε ο Σταϊκούρας τον Ιούλιο ότι θα μας επιστραφούν, καταλήξαμε στα 96 και μάλιστα το μειωμένο ποσό προανήγγειλε με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΚΕ και όχι ο Σταϊκούρας;

Οφείλουν να απαντήσουν ΠΑΣΚΕ–ΔΑΚΕ γιατί συναίνεσαν ουσιαστικά στο κούρεμα των κρατήσεών μας και συμφώνησαν (όπως ξεκάθαρα προκύπτει από τα πρακτικά της Βουλής) με τον όρο της παραίτησής μας από οποιαδήποτε άλλη διεκδίκηση, με την επιστροφή ενός μέρους των κρατήσεων μας; Γιατί μετά την κατάθεση στη Βουλή της σχετικής διάταξης που περιείχε την πρόβλεψη της παραίτησης από οποιαδήποτε άλλη διεκδίκηση η ομοσπονδία δεν κινητοποιήθηκε, παρά το σχετικό έγγραφο που εγκαίρως έστειλαν στην ομοσπονδία οι εκπρόσωποι της ΑΣΚΙ, ζητώντας την ανάληψη πρωτοβουλιών για την απαλοιφή αυτής της αναφοράς, πριν ακόμα ψηφιστεί το νομοσχέδιο;

Γιατί ΠΑΣΚΕ–ΔΑΚΕ καταψήφισαν πρόταση που κατέθεσε η ΑΣΚΙ (και στήριξαν οι υπόλοιπες παρατάξεις) στο Γενικό Συμβούλιο, που έλεγε ότι η ομοσπονδία πρέπει να ζητήσει την απαλοιφή αυτής της πρόβλεψης;

Για όλα τα παραπάνω τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ πρέπει να δώσουν απαντήσεις και να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από δήθεν λάθος νομικούς χειρισμούς (που και γι' αυτούς λένε ευθύνεται η ΑΣΚΙ), οι οποίοι σε κάθε περίπτωση, έγιναν με την σύμφωνη γνώμη και την ομοφωνία όλων όσων συμμετέχουν στα συνδικαλιστικά μας όργανα. Είναι απαράδεκτο κάποιοι να μιλάνε για εκπρόθεσμες νομικές ενέργειες, όταν αυτές έγιναν για συγκεκριμένους λόγους, μετά από ενημέρωση των νομικών, με τη σύμφωνη γνώμη όλων και χωρίς αυτές οι ενέργειες να σχετίζονται άμεσα με την ουσία της υπόθεσης (την επιστροφή δηλαδή των χρημάτων).

Και όσο για τη φορολόγηση ή όχι των χρημάτων που θα επιστραφούν, εμείς παραθέτουμε απλά την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στις 5.8.14, μετά από αίτημα της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, η οποία προέβλεπε αυτοτελή φορολόγηση 10%! (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ). Εκτός και αν η ΑΣΚΙ επηρεάζει και τους βουλευτές της ΝΔ.

Συνάδελφοι η ΑΣΚΙ εγκαίρως είχε διαγνώσει την πορεία του ΤΕΑΔΥ και είχε ενημερώσει τους συναδέλφους για τον κίνδυνο να χαθούν οι κρατήσεις μας. Δυστυχώς όμως οι λαλίστατοι σήμερα εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ μας χαρακτήριζαν ως συνήθως κινδυνολόγους. Εμείς απλά υπενθυμίζουμε την ανακοίνωσή μας από το 2007 (υπάρχουν και άλλες πριν και μετά για το όλο θέμα) όπου αναγράφαμε χαρακτηριστικά:

«Επειδή όμως στο ΤΕΑΔΥ, εκτός από τις κρατήσεις για επικουρική σύνταξη, έχουμε ΕΠΙΠΛΕΟΝ κρατήσεις από τα ΔΙΒΕΕΤ για επιπλέον σύνταξη, έχουμε και ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. Η ΑΣΚΙ αποκαλύπτει ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ, ότι στην αναλογιστική μελέτη (Νοέμβριος 2006) για την βιωσιμότητα των επιπλέον κρατήσεων, αναγράφεται (σελίδα 18, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) ότι: «α) για την βιωσιμότητα του συστήματος θεωρήθηκε ότι τα ΔΙΒΕΕΤ θα καταβάλλονται στο διηνεκές»!!!

Δηλαδή ενώ έχουμε σήμερα μεγάλες επιπλέον κρατήσεις ο κάθε ένας, επιπλέον σύνταξη στο μέλλον θα πάρουμε μόνο εάν καταβάλλονται ΔΙΒΕΕΤ Μίλησε κανείς για διαχείριση αποθεματικών, ανταποδοτικότητα των κρατήσεων κλπ;

ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ «ΦΟΥΣΚΑ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ

Στο θέμα του ΤΕΑΔΥ, καλούμε την ΠΟΕ-ΔΟΥ να κινηθεί συνδικαλιστικά και νομικά, να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τις υπαρκτές ευθύνες τόσο στο ΤΕΑΔΥ, όσο και των εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ στο Διοικητικό Συμβούλιο και αν δεν μπορεί να διασφαλίσει την ανταποδοτικότητα των πρόσθετων κρατήσεων, να διεκδικήσει την διακοπή τους». (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Με την ευκαιρία συνάδελφοι και όσον αφορά το «ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚ.», για το οποίο επίσης υπάρχει απίστευτη λάσπη, ξεκαθαρίζουμε την θέση μας:

• Είναι τουλάχιστον προκλητικό, αυτοί που στηρίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τους χασάπηδες δηλαδή των αμοιβών μας, να εγκαλούν τώρα την ΑΣΚΙ!

• Αλήθεια, ΓΙΑΤΙ τόσα χρόνια κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και κυριαρχίας ΠΑΣΚΕ–ΔΑΚΕ στο συνδικαλιστικό χώρο, δεν προωθήθηκε το «Οικονομικό Μισθολόγιο»;

• Ας μας πουν τις ενέργειες που έκαναν τόσα χρόνια για την καθιέρωση μισθολογίου ή αν έχουν καταθέσει έστω και ένα έγγραφο προς το Υπουργείο με το οποίο να το ζητάνε;

Είναι υποκριτές και μοναδικό σκοπό έχουν την στοχοποίηση της ΑΣΚΙ.

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ

• Από την προ μνημονίου περίοδο ζητούσαμε και ζητάμε την κατοχύρωση των πρόσθετων αποδοχών μας και τη διεύρυνση τους, στα επίπεδα αμοιβών των Ευρωπαίων εφοριακών.

• Ζητάμε και διεκδικούμε, αυτό να γίνει (όπως σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες) μέσω του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, οι οποίες κατοχυρώνουν, πέραν των αμοιβών και τις συντάξεις, τις θέσεις εργασίας, ζητήματα νομικής κάλυψης των υπαλλήλων, ζητήματα συνθηκών εργασίας κλπ.

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.

ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑΝ.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ.

7.10.14

Τηλ/να επικ. με ΑΣΚΙ: 6944614559, 6973991235, 6977071059, 6977306010, 6974770838