Κυριακή
19 / 05 / 2024
6 Νέα Άρθρα

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΔΟY στη συνεδρίαση της 7.9.2011, αποφάσισε την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης για τις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

Ως μοναδικό αίτημα της απεργιακής κινητοποίησης προβάλλεται η αθέτηση της ''συμφωνίας'' που είχε κάνει με το υπουργείο, για τη ''διασφάλιση'' του συνόλου των αποδοχών μας. Προφανώς για την ΠΑΣΚΕ, η ιδιωτικοποιηση των αντικειμένων μας, το κλείσιμο των υπηρεσιών, το καθεστώς εφεδρείας, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης κτλ, είναι ανεξάρτητα των αποδοχών μας και δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ιδιαίτερα όμως ερωτηματικά προκύπτουν από τον τρόπο με τον οποίο προετοιμάζει η συνδικαλιστική μας ηγεσία την απεργιακή κινητοποίηση, η επιτυχία ή όχι της οποίας πιθανότατα να κρίνει και την πορεία του κλάδου συνολικά. Εμμένοντας στη λογική των sms απέρριψε προτάσεις για παράλληλες πρωτοβουλίες, όπως συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς και ενημέρωσης των συναδέλφων, περιοδείες, καταλήψεις υπηρεσιών κτλ,οι οποίες θα περιφρουρούσαν και θα εξασφάλιζαν την επιτυχία της απεργίας, ενώ θα πίεζαν ουσιαστικά και την κυβέρνηση.

Την ίδια ακριβώς στάση ακολούθησε η ΠΑΣΚΕ, ως ενιαία και αδιαίρετη παράταξη και στη σημερινή (8.9.2011) συνεδρίαση του Δ. Σ. του Συλλόγου Αττική και Κυκλάδων. Ενώ ''περίσσεψε η αγανάκτηση'' για το άδικό των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση, η παράταξη της ΠΑΣΚΕ, απέρριψε πρόταση της ΑΣΚΙ (η οποία στηρίχθηκε με ένθερμο τρόπο και από τις παρατάξεις της ΔΑΣ και της ΔΑΚΕ) για συγκέντρωση όλων των εργαζομένων την Τρίτη 13/9, ημέρα απεργίας, στο ΤΙΤΑΝΙΑ, έξω απ΄ το χώρο συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΔΟY και πορείας στη συνέχεια στο υπουργείο Οικονομικών. Είναι προφανές ότι η ΠΑΣΚΕ δεν θα ήθελε να έχει στα πόδια της, τους συναδέλφους όταν θα αποφασίζει για τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων καθώς και για τη μορφή που θα έχουν αυτές. Πως είναι δυνατών να μας πείσουν για την πραγματική αγωνιστική τους διάθεση, όταν οδηγούν τον κλάδο σε 48ωρη απεργία και ταυτόχρονα καλούν τους συναδέλφους να μείνουνε στα σπίτια τους;;;

Ενδεικτικό επίσης των διαθέσεων της ΠΑΣΚΕ είναι το γεγονός ότι στην ίδια συνεδρίαση, απορρίφτηκε πρόταση, η οποία επίσης στηρίχθηκε από το σύνολο των υπόλοιπων παρατάξεων (ΑΣΚΙ, ΔΑΣ και ΔΑΚΕ) για πραγματοποίηση την Τετάρτη 14/9 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, για την ενημέρωση των συναδέλφων και την από κοινού λήψη αποφάσεων.

Είναι προφανές ότι επιδιώκεται, οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν ερήμην των συναδέλφων. Και αυτό, σε συνδυασμό με τη στάση της ΠΟΕ ΔΟY στο πρόσφατο παρελθόν, μας κάνει ιδιαίτερα ύποπτους...

ΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ...

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ..

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ