Τετάρτη
27 / 09 / 2023
7 Νέα Άρθρα

Όταν το ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ, αδειάζει την ΠΟΕ ΔΟY

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Με νεότερη ανακοίνωση του το ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ φαίνεται να επιχειρεί να απαντήσει (μάλλον ανεπιτυχώς) στο πλήθος των ερωτημάτων που η ΑΣΚΙ με ανακοίνωσή της έθεσε τις προηγούμενες ημέρες.

 

Έτσι στην πράξη πλέον με την ανακοίνωσή του (28.4.2017), επιβεβαιώνει:

 

  1. Τις εκτιμήσεις – επισημάνσεις μας για τη δυνατότητα του Δ.Σ. να επαναπροσδιορίσει με απόφασή του το ύψος των εισφορών, αλλά και το επίπεδο των παροχών του ταμείου.
  2. Το δικαίωμα συμμετοχής στο ταμείο, άρα και στα αποθεματικά αυτού, του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων.
  3. Ότι περιουσία – αποθεματικά του ταμείου είναι τα χρήματα που λάμβαναν οι συνάδελφοι (μέσω της Ομοσπονδίας) από το λογαριασμό των ΔΙΒΕΕΤ. Χρήματα που ανήκουν σε όλους τους συναδέλφους.
  4. Τη δρομολόγηση προγραμμάτων παροχής Εφάπαξ και Επικουρικών (προφανώς με νέες εισφορές και μάλλον με την ίδια εκβιαστική και αδιαφανή διαδικασία).

Το πιο ενδιαφέρον όμως της ανακοίνωσης του ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ (δεδομένου ότι τα παραπάνω ήταν γνωστά και απλά τώρα τα επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι, μη μπορώντας να κάνουν διαφορετικά) έχει να κάνει με τη σχέση του ταμείου με την ΠΟΕ ΔΟΥ.

Μέχρι σήμερα δυνάμεις εντός της ομοσπονδίας διακηρύττουν την πλήρη αυτονομία του ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ και την αδυναμία της Ομοσπονδίας (!!!) να παρέμβει σε οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό. Αναμφίβολα μια πολύ βολική προσέγγιση που επιτρέπει μέχρι σήμερα στην Ομοσπονδία και τις δυνάμεις που έχουν την πλειοψηφία, να μην παίρνει επίσημη θέση, να αποφεύγει τις κακοτοπιές και κυρίως να μπορεί να το επικαλεστεί στο μέλλον, όταν θα αναζητηθούν και οι ευθύνες.

Η στάση όμως αυτή και κυρίως όσο έρχονται στην επιφάνεια ‘’ζόρικα’’ θέματα, μάλλον έχει ενοχλήσει τη διοίκηση του Ταμείου η οποία σπεύδει με ανακοίνωσή της να ξεκαθαρίσει πως ό,τι κάνει, το κάνει επί της ουσίας υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας, η οποία είναι ενήμερη για όλες τις κινήσεις, ενώ ακόμα και για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου για την εκλογή του Δ.Σ., αυτό γίνεται σε συνεργασία με την ΠΟΕ ΔΟ. Σαν επισήμανση φαντάζει προς την ΠΟΕ ΔΟ, πως ο,τι και να γίνει, δεν θα βγάλουν την ουρά τους απ’ έξω…. Και ίσως είναι το μόνο στο οποίο έχουν δίκιο.

 

ΥΓ. 1: Δεν γνωρίζουμε αν αυτό έχει σχέση με την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος και το πώς προχωράει, αλλά είναι τουλάχιστον προκλητικό η διοίκηση του ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ, να εκβιάζει – στοχοποιεί μέσω της ανακοίνωσής του, συναδέλφους οι οποίοι τόλμησαν στο παρελθόν να έχουν διαφορετική άποψη για το Ταμείο (Δεν ζητάμε επί αυτού τη θέση της Ομοσπονδίας γιατί είπαμε… το ταμείο είναι ανεξάρτητο)

ΥΓ. 2: Η διοίκηση του ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ ξέχασε να αναφερθεί στην ανακοίνωσή της για τις προβλέψεις του καταστατικού, αναφορικά με τα προσόντα τοποθέτησης των μελλών του Δ.Σ.

Ρωτούσε για παράδειγμα η από 11.4.17 ανακοίνωση της ΑΣΚΙ: ‘’Μπορούν οι συντάκτες του καταστατικού του Ταμείου, στο σημείο που αναφέρεται στον τρόπο εκλογής της Διοίκησης του ΝΕΟΥ ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ, να μας εξηγήσουν πως αποτιμάται – μοριοδοτείται (πέραν των εύλογων τυπικών κωλυμάτων) το προσόν της ‘’εντιμότητας, της ακεραιότητας της φήμης και της επαγγελματικής εμπειρίας ώστε να εξασφαλίζεται η ορθή και συνετή διαχείριση του ταμείου’’ που αναφέρεται στο καταστατικό; Είναι απαραίτητο να γίνει αυτό, γιατί σε διαφορετική περίπτωση και σε συνδυασμό με άλλες αναφορές του καταστατικού, επί του ίδιου θέματος, υπάρχει ο κίνδυνος ορισμένοι… κακόβουλοι να τις θεωρήσουν φωτογραφικές…..’’

Σίγουρα το ξέχασαν....