Κυριακή
19 / 05 / 2024
6 Νέα Άρθρα

«ΤΟ “ΑΛΟΓΟ” TΗΣ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΣΟ»

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Α.Σ.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Οι πολιτικές σκληρής λιτότητας, οι αναδιαρθρώσεις που καθιστούν τον εργαζόμενο είλωτα, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, έχουν αποκλειστικό στόχο την ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και την μετατροπή της Ελλάδας σε «Ελντοράντο» για επενδυτές σε βάρος των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Με «το ευέλικτο και επιτελικό κράτος» παραχωρούν δημόσιες υπηρεσίες σε ιδιώτες ικανοποιώντας τις αρπακτικές τάσεις του κεφαλαίου. Με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, χιλιάδες από μας θα βρεθούμε στο δρόμο.

Τα σχέδια της αναδιοργάνωσης του Υπουργείου Οικονομικών με καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών, με εκχώρηση σε ιδιώτες και ιδιαίτερα σε ελεγκτικές εταιρείες κολοσσούς,τον έλεγχο την βεβαίωση και την είσπραξη εσόδων, με διαδικασίες ανάθεσης αντικειμένων του Υπουργείου οδηγούν στην διάλυση των υπηρεσιών και έχουν ως στόχο την διεύρυνση του πεδίου δράσης και την κερδοφορία του κεφαλαίου και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, την ένταση της φοροληστείας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων..

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η προωθούμενη διαδικασία κλεισίματος των 127 Δ.Ο.Υ. βάσει του πορίσματος της «ειδικής» επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών, μιας επιτροπής αποτελούμενη από 47 ! ! !άτομα σε διατεταγμένη υπηρεσία που το μόνο που έκαναν ήταν να κοστολογήσουν την ωφέλεια από την μείωση του κόστους των ενοικίων λόγω κατάργησης των Δ.Ο.Υ. και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις με στοιχεία του 1999, χωρίς να «κοστολογήσουν» τις κοινωνικές επιπτώσεις και τις ζωές των συναδέλφωνκαι των φορολογουμένων.

Μπροστά σε αυτή την άμεση προώθηση του κλεισίματος των 127 Δ.Ο.Υ. το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων, σε έκτακτη συνεδρίαση του την Δευτέρα 22/10/2012, με την παρουσία και την συμμετοχή συναδέλφων από τις υπό κατάργηση Δ.Ο.Υ. των Κυκλάδων, μετά από πρόταση και της ΔΑΣ, ομόφωνα κατέληξε στη θέση ότι:

H προωθούμενη κατάργηση των 127 Δ.Ο.Υ. στοχεύει στην διάλυση των υπηρεσιών και την διεύρυνση του πεδίου δράσης και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Η εφαρμογή του παραπάνω μέτρου με τις υποχρεωτικές μετακινήσεις οικογενειών αλλά και την μεταφορά αρμοδιοτήτων σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, θα οδηγήσουν τους εργαζόμενους σε μετατάξεις και απολύσεις και τελικά στην ανεργία.

Αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την ανάληψη πρωτοβουλιώνόπως (συντονισμό με άλλους φορείς, συνέντευξη τύπου, ανακοινώσεις του συλλόγου, συνάντηση με ΑΔΕΔΥ, συνάντηση με υπουργό κ.λ.π.) και ΠΡΟΚΥΡΗΞΕ απεργιακές κινητοποιήσεις πανελλαδικά (με την κάλυψη της ΠΟΕ –Δ.Ο.Υ.) κατά τις τρείς τελευταίες ημέρες του μήνα, συνδεδεμένες με τα οικονομικά μέτρα και τον περιορισμό του Δημόσιου τομέα, καθώς και καταλήψειςαπό το Δ.Σ. του Συλλόγου και την ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ. των Δ.Ο.Υ. υποδοχής και των Δ.Ο.Υ. που καταργούνται κατά τις ημέρες των απεργιών.

Όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν παρουσία των συναδέλφων από τις Δ.Ο.Υ. των Κυκλάδων και Αργοσαρωνικού και είναι καταγεγραμμένες στα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η δήθεν «αγωνιστικότητα των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αποδείχθηκε πολύ σύντομη. Μετά από την απόφαση για πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις και καταλήψεις,συγκάλεσαν την μεθεπόμενη μέρα Τετάρτη 24/10/2012 Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο με αιτιολογικό «ότι δεν κατάλαβαν τι ακριβώς ψήφισαν και αν ψήφισαν πανελλαδική απεργία και καταλήψεις» κατέθεσαν νέα πρόταση για «άλλες» κινητοποιήσεις, με «άλλα» σκεπτικά, παραγνωρίζοντας και αποσιωπώντας τον κίνδυνο των μετατάξεων και των απολύσεων, ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ έτσι την ειλημμένη απόφαση.

Η παράταξη της ΔΑΣ κατήγγειλε την όλη αυτή διαδικασία ως συνδικαλιστικά απαράδεκτη και επικίνδυνη, αποχώρησε από την «στημένη» συνεδρίαση μη συμμετέχοντας και μη νομιμοποιώντας συνδικαλιστικές πρακτικές εκτροπής.

Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ συνεδριάζοντας μόνες τους έχοντας από κοινού την πλειοψηφία ΑΝΕΤΡΕΨΑΝτην προηγούμενη απόφαση και αποφάσισαν «εισηγητικές» απεργίεςπρος την ΠΟΕ– Δ.Ο.Υ.χωρίς κουβέντα για επερχόμενες μετατάξεις και απολύσεις.

Ήρθε και η Ομοσπονδία (ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ.) στην συνέχεια, σε συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ίδιας μέρας 24/10/2012 με βάση την «νέα» απόφαση του Συλλόγου Αττικής & Κυκλάδων και αποφάσισε "light" απεργιακές κινητοποιήσεις μόνο στις Δ.Ο.Υ. των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού, λες και οι Δ.Ο.Υ. της Ικαρίας της Λήμνου κ.λ.π. που κλείνουν δεν την αφορούν δεν τις καλύπτει καταστατικά και είναι εκτός κλάδου. Τελικά «κόλπο ήτανε στημένο»

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Οι πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ βρίσκονται μακριά και πέρα από τα συμφέρονται των εργαζομένων.

Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να υπηρετήσουν τον αγώνα μας.

Κρύβουν τις αιτίες της εξαθλίωσης, τους πραγματικούς υπεύθυνους την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και τους βαστάζους τους στους οποίους συγκαταλέγονται και οι ίδιοι.

Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός πιστός στις εντολές των αφεντικών του, αρνείται να κλιμακώσει σε μορφή και σε περιεχόμενο τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πρωτοστατήσουν και να οργανώσουν την αντίδραση τους απέναντι στο κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. στις μετατάξεις στην εφεδρεία και στις απολύσεις.

Καλούμετα ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων να πάρουν αγωνστικές αποφάσεις, κόντρα στις αποφάσεις της ΠΟΕ-ΔΟΥ. Όλοι μαζί με βάση τα ταξικά μας συμφέροντα από τα κάτω να οργανώσουμε την πάλη μας.

Να ακυρωθεί στην πράξη κάθε προσπάθεια για κατάργηση του δικαιώματος στην σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Η παράταξη της ΔΑΣ θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν ή συμμετέχουν οι συνάδελφοι.

ΔΑΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2012