Κυριακή
14 / 04 / 2024
8 Νέα Άρθρα

ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Η διαδικασία συγκρότησης του προεδρείου στο Σύλλογο της Μαγνησίας, δυστυχώς απέδειξε ότι η ΠΑΣΚΕ κάθε άλλο παρά άλλαξε την τακτική της, σε σχέση με τις πρακτικές που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια.

Ενώ σε ανακοινώσεις της και δημόσιες εμφανίσεις των στελεχών της, κάνει λόγο για ανάγκη κοινής δράσης και συστράτευσης όλων μπροστά στην προοπτική διάλυσης του κλάδου, ΟΠΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ & ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΝ ΕΥΝΟΟΥΝ, συνεχίζει στο δρόμο της αλαζονείας που ακολουθούσε τα τελευταία χρόνια...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Σύλλογος της Μαγνησίας όπου προχώρησε στη συγκρότηση προεδρείου μόνο από ΠΑΣΚΕ, αποκλείοντας από αυτό όλες τις άλλες παρατάξεις, που έχουν εκλέξει αντιπροσώπους στο Δ. Σ. Το παράδοξο όμως στην προκειμένη περίπτωση, είναι το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο σύλλογο η ΠΑΣΚΕ δεν έχει κερδίσει καν την πλειοψηφία στις τελευταίες συνδικαλιστικές εκλογές, όπου το ποσοστό της ανήλθε στο 48,7%, και η πλειοψηφία της στο Δ.Σ., είναι αποτέλεσμα κυρίως των ''ιδιαιτεροτήτων'' του εκλογικού συστήματος (Η ΠΑΣΚΕ κέρδισε τις 5 από τις 9 έδρες στο Δ.Σ. – πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα αποτ/τα). Στο συγκεκριμένο μάλιστα σύλλογο υπάρχει το πρωτοφανές γεγονός να ψηφίζουν οι συνάδελφοι στο ίδιο (ΧΑΡΤΙ) ψηφοδέλτιο και για  Δ.Σ. και για ΣΥΝΕΔΡΙΟ, στερώντας έτσι από τους συναδέλφους τη δυνατότητα να κάνουν διαφορετική επιλογή για Δ.Σ. και ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

Με άλλα λόγια το 48,7% (ΠΑΣΚΕ) απέκλεισε το 51,3% (ΑΣΚΙ – ΔΑΚΕ – ΔΑΣ) και κατέστησε σαφές με ποιόν τρόπο θα συνεχίσει να λειτουργεί η παράταξη της ΠΑΣΚΕ, ΟΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ. Η παραπάνω επιλογή απέδειξε ότι τα καλέσματα για κοινούς ενωτικούς αγώνες αφορούσαν μόνο προεκλογικές εξαγγελίες, οι οποίες ξεχάστηκαν την επομένη των εκλογών. Ότι μπροστά στην διατήρηση της εξουσίας, δεν διστάζουν να αγνοήσουν τις επιλογές των συναδέλφων και να συνεχίσουν την μέχρι τώρα πορεία τους με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ και ΕΠΙΛΟΓΗ, Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ