Σύλλογος Αττικής: Αποκλεισμός της Α' ΔΟY Αθηνών

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Κινητοποίηση και αποκλεισμός της Α ΔΟY Αθηνών πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 5.4.2019, απ’ το Σύλλογο Αττικής και Κυκλάδων, με αφορμή τα τεράστια προβλήματα και τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στη συγκεκριμένη Εφορία.

Η Α ΔΟY Αθηνών αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των συνθηκών που έχουν δημιουργήσει οι επιλογές της Διοίκησης, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και τους πολίτες. Μια ΔΟY με ελάχιστο, σε σχέση με τις απαιτήσεις, προσωπικό, χωρίς υλικοτεχνική υποδομή και βασικά αναλώσιμα και σε ένα ακατάλληλο κτίριο, δύσκολα προβάσιμο, για το οποίο εγείρονται πολλά ερωτηματικά για τη ασφάλειά του. Ένα κτίριο στο οποίο συρρέουν χιλιάδες φορολογούμενοι, τους οποίους όμως το λιγοστό προσωπικό, αδυνατεί να εξυπηρετήσει.

Ένα κτίριο στο οποίο στεγάζεται μια ΔΟY με 154 οργανικές θέσεις (με βάση το οργανόγραμμα) αλλά που διαθέτει μόνο 95 θέσεις εργασίας!!!!. Δηλαδή… η διοίκηση κρίνει ότι απαιτούνται 155 εργαζόμενοι για να καλυφθούν οι απαιτήσεις της ΔΟY (με βάση τον αριθμό των φορολογουμένων της περιοχής που καλύπτει) αλλά η διοίκηση μισθώνει ένα κτίριο που μπορεί να στεγάσει το πολύ μέχρι 95 περίπου θέσεις εργασίας!!!!!

Ένα κτίριο στο οποίο μεταφέρθηκε πριν λίγους μήνες και η ΣΤ ΔΟY Αθηνών (στην πραγματικότητα μεταφέρθηκε η αρμοδιότητα, οι υποθέσεις, το αρχείο, αλλά όχι οι εργαζόμενοι), παρά το γεγονός ότι απ’ όλους (συμπεριλαμβανομένης και της Διοίκησης) το κτίριο θεωρείται ακατάλληλο. Είναι τέτοια μάλιστα τα προβλήματα, που διαρρέουν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες μεταστέγασης…

Το γιατί έγινε τότε μετακόμιση και της ΣΤ Αθηνών στο Κτίριο της Α Αθηνών, αφού αυτό θεωρείται ακατάλληλο και αν αυτό αποτελεί χρηστή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών (την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι πληρώνουν απ’ την τσέπη τους τα αναλώσιμα) είναι ένα ερώτημα στο οποίο η ηγεσία της ΑΑΔΕ και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, πρέπει να απαντήσουν.

Εμείς, ως γνωστοί ΄΄κακοπροαίρετοι’’ αναζητούμε τις απαντήσεις μάλλον στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου και το ιδιαίτερα υψηλό τίμημα που καταβάλλεται. Γιατί είναι μάλλον κοινός τόπος, ότι βασική παράμετρος στη διαμόρφωση του δικτύου των υπηρεσιών μας, αποτελεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ήδη μισθωμένων κτιρίων.

Της κινητοποίησης ακολούθησε επικοινωνία του Συλλόγου με το ΔΙΟΙΚΗΤΗ της ΑΑΔΕ (θα ακολουθήσει και νέα), η οποία θα καταστήσει σαφές ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και η συνέχιση αυτής θα απαντηθεί με νέες και μεγαλύτερης διάρκειας κινητοποιήσεις και δράσεις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη κατανόηση που έδειξαν οι πολίτες που επισκέφτηκαν το πρωί την εφορία και οι οποίοι παρά την ταλαιπωρία τους εξέφραζαν τη στήριξη στην προσπάθεια ανάδειξης και επίλυσης των προβλημάτων. Προβλήματα που και οι ίδιοι βιώνουν καθημερινά.