Παρασκευή
26 / 04 / 2024
6 Νέα Άρθρα

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ… ΠΙΤΑΣ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Διαφάνεια και Αξιοκρατία σε όλα λοιπόν στο Υπουργείο Οικονομικών. Στις επιλογές και τις μετακινήσεις των υπαλλήλων (... το διαπιστώσαμε με χαρακτηριστικό τρόπο στην περίπτωση του ΣΔΟΕ), στη στελέχωση των υπηρεσιών και τις κρίσεις προϊσταμένων (... βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μια απόλυτα... αξιοκρατική διαδικασία), αλλά δεν μένουμε μόνο σε αυτό...

Ο αέρας της ανατροπής επιβάλλει αλλαγές σε όλες τις παθογένειες....

Με επιστολή λοιπόν της Διεύθυνσης προσωπικού ξεκινάνε συλλογικές – δημοκρατικές και κυρίως αξιοκρατικές διαδικασίες επιλογής ακόμα και των τυχερών της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Βλέπετε στο ΥΠΟΙΚ δεν αφήνουμε πλέον στην τύχη του τίποτα. Ούτε καν το που θα πέσει το φλουρί της πίττας.

Σε επιστολή λοιπόν που έλαβαν οι εργαζόμενοι, ενημερώθηκαν ότι φέτος δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την εύνοια της τύχης, αλλά θα πρέπει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ''να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας''.  Θα πάψουμε να αναζητούμε το φλουρί στο κομμάτι της πίτας που αντιστοιχεί στον καθένα και θα επιλέξουμε με εκλογές τους 3 πιο ικανούς. Στο φλουρί πλέον έχουν δικαίωμα μόνο οι άριστοι υπάλληλοι.

Παρουσιάζεται μάλιστα στην επιστολή αναλυτικά η διαδικασία ψηφοφορίας για την ανάδειξη των τυχερών, ενώ με βάση το περιεχόμενο της, η όλη διαδικασία αποτελεί και πρόβα τζενεράλε  του νέου συστήματος αξιολόγησης που ετοιμάζει η ΓΓΔΕ και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εμπειρογνώμονες του οποίου πιθανόν να παρακολουθήσουν την όλη διαδικασία. Διαρρέεται μάλιστα ότι το όλο εγχείρημα τυγχάνει και της έγκρισης των θεσμών και ότι  εκπρόσωπός τους θα παρίσταται και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Η δυσκολία μάλιστα του εγχειρήματος και η ανάγκη επιτυχίας του οδήγησαν την υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΠΟΙΚ στη θέσπιση ενός ελκυστικού επάθλου. Οι  3 πιο τυχεροί (συγνώμη... οι πιο ικανοί) λοιπόν θα λάβουν από 5, 4 και 3 ημέρες άδειας αντίστοιχα (μην βιάζεστε όσοι υπηρετείται σε ΔΟY.... μάλλον δεν σας αφορά), ενώ μένει να διευκρινιστεί αν οι έχοντες το φλουρί θα προτάσσονται και κατά τη διαδικασία των κρίσεων του επόμενου διαστήματος, μιας (όπως προαναφέραμε) εξίσου αξιοκρατικής διαδικασίας...

(ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ...)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ