Παρασκευή
26 / 04 / 2024
6 Νέα Άρθρα

Παραμένουν στις «επάλξεις» της ανατροπής, οι καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΔΕΔΥ: Ολονύχτια διαμαρτυρία κατά της διαθεσιμότητας την Τετάρτη 18/12 στις 19:00 στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν από το πρωί οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (περίπου 600 εργαζόμενες), με απόφαση του Γιάννη Στουρνάρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην κεντρική είσοδο του κτηρίου, όπου στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, βρίσκονται από τις 7 το πρωί οι απολυμένες καθαρίστριες. Στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις.

Επιπλέον, ολονύκτια διαμαρτυρία κατά της διαθεσιμότητας διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ σήμερα στις 19:00 έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως αναφέρει, στηρίζει το «δίκαιο αγώνα» όλων των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί) και της Κεντρικής Διοίκησης (καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και εργαζόμενοι στα άλλα υπουργεία).

Ειδικά για τον κλάδο των σχολικών φυλάκων, η ΑΔΕΔΥ κατακρίνει έντονα την απόφαση πρόσληψης επιστατών μέσω ΕΣΠΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «προωθεί άμεσα λύσεις τύπου "γαλέρας"».

Για τον κλάδο της Υγείας εκτιμά ότι δεξαμενή για το δεύτερο κύμα διαθεσιμοτήταν θα αποτελέσουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της περιφέρειας που πρόκειται να συγχωνευθούν.

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει επίσης τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, ενώ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αναφέρει «τα Επαγγελματικά Λύκεια όλης της χώρας οδηγούνται σε διάλυση ως επακόλουθο της αυθαίρετης και σκανδαλώδους κατάργησης περιζήτητων τομέων της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της διαθεσιμότητας 1.874 εκπαιδευτικών».


apnet.gr