ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Το Σύνταγμα της Ελλάδας υπέδειξε ως την αιτία της γραφειοκρατίας στη χώρα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, που από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε επίθεση κατά των δημοσίων υπαλλήλων, λέγοντας ότι 1 εκατ. υπάλληλοι ταλαιπωρούν τα 10 εκατ. των πολιτών.

"Δεν είμαι εγώ ο porte parole της ελληνικής γραφειοκρατίας, το 1 εκ. υπαλλήλους που ταλαιπωρούν τα 10 εκ. πολιτών, με την βεβαιότητα ότι «τι μας νοιάζει ο ιδιωτικός τομέας αφού είναι ισόβιος ο δημόσιος» και που μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν. Τα 10 εκατομμύρια πληρώνουν το 1 εκατομμύριο. Αυτό πρέπει να έχει εχθρούς. Στην πρώτη γραμμή υπέρ της γραφειοκρατίας είναι το Σύνταγμα, εκεί στηρίχθηκε η νομολογία και η διοίκηση. Μας ταλαιπωρεί το θέμα. Υπάρχει θέληση και πρόσωπα που σπάνε τα μούτρα τους, πάνω σε αυτό που χτίστηκε μεταπολιτευτικά, βασιζόμενο στο Σύνταγμα της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας, που με τον τρόπο που ερμηνεύτηκε απ' την διοίκηση και την δικαιοσύνη, έγινε βραχνάς και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις δυο λογιών άχυρα.".

Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ανέφερε ότι "χωρίς αλλαγές στη διοίκηση της Δικαιοσύνης η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει" και πως "όποιος πιστεύει πως μπορεί να ασκήσει πολιτικές χωρίς να νικήσει το ελληνικό Δημόσιο αυταπατάται".

Αφορμή για τις αναφορές του υπουργού Υγείας, αποτέλεσαν οι νομοτεχνικές αντιρρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επί της συμπληρωματικής σύμβασης αλλαγής χρήσης του Κέντρου Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων, προκειμένου να στεγαστεί εκεί το υπουργείο Υγείας. "Το Ελεγκτικό Συνέδριο, είπε ότι είναι εντάξει η σύμβαση αλλά ότι η συμπληρωματική έχει προβλήματα. Έχουμε λόγους να καταγγείλουμε την σύμβαση, ο ανάδοχος έχει οικονομικά προβλήματα, η αλλαγή όμως είναι ένα «πιάσε το αυγό και κούρεψέ το». Είμαι σε αυτό το σταυροδρόμι, θα προσαρμοστώ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, θα καταστήσω όσο μπορώ πιο έγκυρη την συμπληρωματική σύμβαση για να μην χρειαστεί να τις καταγγείλω - και αν το καταφέρω έχει καλώς. Αν όχι, θα πάω πίσω θα χάσουμε χρήματα, θα εγκαταλείψουμε το κέντρο επιχειρήσεων", τόνισε.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος καταφέρθηκε και κατά της "μακάριας" -όπως τη χαρακτήρισε- περιβαλλοντικής νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που, σύμφωνα με τον ίδιο, "κατέστρεψε τη χώρα για να προστατέψει άλλα αγαθά".

Το παραλήρημα Λοβέρδου συνεχίστηκε με αφορμή την παρατήρηση του βουλευτή της Ν.Δ. Αθ. Γιαννόπουλου για την ανάγκη πυροπροστασίας στα νοσοκομεία. "Σας θυμίζω τον τραγικό θάνατο των τριών προσώπων στην MARFIN. Σας θυμίζω ότι με το που πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι, σαν να μην ήταν άνθρωποι, επειδή δεν ανήκαν στην Αριστερά, το θέμα ξεπετάχτηκε σε δέκα λεπτά, ή άντε σε ένα βραδινό δελτίο ή στις κηδείες τους. Διότι στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, η αξία της ζωής είναι μόνον εάν είσαι αριστερός. Αν δεν είσαι αριστερός, σε πεθαίνουν σε δύο ημέρες", ανέφερε.

"Ό,τι γινόταν μετά τον εμφύλιο, αντεστράφη μετά τη μεταπολίτευση. Ξεχάσαμε, και αρχίσαμε και λέγαμε αν είχε πυροσβεστήρα ή δεν είχε πυροσβεστήρα - και στο υπουργείο Εργασίας, το θέμα ήταν αν είχε πυροσβεστήρα και είχε πάρει κανονικά όλα τα μέτρα. Εγώ είπα, αφού πήγατε και ελέγξατε την MARFIN, ελάτε να ελέγξετε το υπουργείο Εργασίας και πηγαίνετε να κάνετε και έναν έλεγχο σε όλα τα υπουργεία. Κύριε Γιαννόπουλε, αν έπεφτε βόμβα μολότωφ στο υπουργείο της οδού Σταδίου, δεν θα έμενε κανένας", πρόσθεσε.

Επίσης, προειδοποίησε με άρση της βεβαίωσης καλής λειτουργίας του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν", με αφορμή την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους του επιχειρηματία Γιώργου Αποστολόπουλου, υπέρ της παραμονής της μαιευτικής κλινικής «Γαία» εντός του νοσοκομείου.

πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ