Σάββατο
20 / 04 / 2024
8 Νέα Άρθρα

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου το υπουργείο Εσωτερικών προωθεί ρύθμιση ώστε στο σύνολό τους οι δημόσιοι υπάλληλοι να θεωρούνται εργαζόμενοι σε αυτό και όχι στα υπουργεία, όπου υπηρετούν, ώστε με αυτόν τρόπο να διευκολύνονται, υποτίθεται, οι μετακινήσεις μεταξύ υπηρεσιών.

Εύκολα κανείς μπορεί να συμπεράνει ποιες θα είναι οι κατεδαφιστικές επιπτώσεις μιας τέτοιας ρύθμισης στην ίδια την ύπαρξη του κλάδου των εφοριακών υπαλλήλων καθώς και στα ήδη πετσοκομμένα επιδόματά μας.

Επιπλέον, προ των πυλών βρίσκεται και η απαράδεκτη κατάργηση του συστήματος της «αυτόματης ωρίμανσης» στις αποδοχές όλων των δημοσίων υπαλλήλων (θα προβλέπεται στο ενιαίο μισθολόγιο), που προωθεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα έως σήμερα ισχύοντα, η αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων γίνεται με βάση τα χρόνια προϋπηρεσίας ανά διετία. Με το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών, από το 2012 το σύστημα θα αλλάξει και η αύξηση θα δίνεται κάθε τέσσερα χρόνια και δεν θα συνδέεται πλέον με τα χρόνια προϋπηρεσίας, αλλά θα χορηγείται με βάση την παραγωγικότητα και κατόπιν «αξιολόγησης» (απόπ ποιον αλήθεια και με τι κριτήρια;). Ανάλογα κριτήρια θα ισχύσουν και για την εξέλιξη κάθε εργαζομένου στο Δημόσιο. Έτσι προβλέπεται ότι η επιλογή προϊσταμένων θα γίνεται με «αντικειμενικά» κριτήρια και συγκεκριμένα μέσω γραπτού διαγωνισμού, μοριοδότησης και συνεντεύξεων (!!!) από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων.

Το Συμβούλιο αυτό θα αποτελείται από τέσσερα μέλη του ΑΣΕΠ και έναν εκπρόσωπο του Συνηγόρου του Πολίτη και ο πρώτος διαγωνισμός για την επιλογή προϊσταμένων προβλέπεται να διεξαχθεί στο τέλος του 2011, κατά τον οποίο οι υποψήφιοι θα απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο πολλαπλών ερωτήσεων που θα συνταχθεί με ευθύνη του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει την κατάργηση (και) του κλάδου των εφοριακών υπαλλήλων, καθώς και την κατεδάφιση των αποδοχών μας. Και το ερώτημα που μπαίνει είναι ένα:

«θα τους αφήσουμε να ισοπεδώσουν τις ζωές μας;»