Δευτέρα
29 / 05 / 2023
3 Νέα Άρθρα

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ Η ΑΔΕΔΥ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Οι επιθέσεις που έχουμε δεχθεί τα τελευταία χρόνια, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν έχει τέλος.

Μειώσεις μισθών και συντάξεων, αύξηση της φορολογίας, αύξηση των ειδών πρώτης ανάγκης εκμηδενίζουν το ήδη πολύ χαμηλό εισόδημα και οδηγούν χιλιάδες συνανθρώπους μας σε πλήρη εξαθλίωση.

Και δυστυχώς το έργο τους δεν σταματάει εδώ. Ήδη ετοιμάζονται να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση και να πάρουν ακόμη πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα.

Προωθούν χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, αποδιαρθρώνουν πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, μεθοδεύουν την κατάργηση του 13ου και 14ου   μισθού στον Ιδιωτικό τομέα, θέλουν να μειώσουν τον κατώτερο μισθό, να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις, αποφασίζουν νέες αυξήσεις (12% από 1η Ιανουαρίου) στη ΔΕΗ, ενώ ακολουθούν ανάλογες αυξήσεις το νερό και στα μέσα μεταφοράς για να πουλήσουν «κερδοφόρες» επιχειρήσεις στους αυριανούς ιδιοκτήτες τους.

Προγραμματίζουν την μείωση του προσωπικού στο δημόσιο κατά 150.000 ακόμα και με απολύσεις, με άλλοθι τάχα την αξιολόγηση, εκχωρούν αρμοδιότητες στον ιδιωτικό τομέα, καταργούν δημόσια κοινωνικά αγαθά, στα οποία θα έχουν πρόσβαση μόνο όσοι μπορούν να πληρώσουν, μειώνουν το εισόδημα μέχρι και 60%, καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά δυστυχώς, η πλειοψηφία και στην ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Παρότι έχει ληφθεί απόφαση από το Γενικό Συμβούλιο για Γενική Απεργία εδώ και δύο βδομάδες, αρνήθηκε χθες στην συνεδρίαση της ΕΕ να συγκεκριμενοποιήσει την ημερομηνία της απεργίας, (ακόμα και ως πρόταση στη ΓΣΕΕ) και να παρθούν στοιχειώδη μέτρα προετοιμασίας και οργάνωσης της κινητοποίησης, προκειμένου να διασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Με την παρελκυστική τακτική της πλειοψηφίας στην ΑΔΕΔΥ ξοδεύεται πολύτιμος χρόνος, ενώ της ίδια ώρα είναι προ των πυλών νέα επώδυνα μέτρα που συνοδεύουν την συμφωνία του PSI.

Επιπλέον η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ αρνήθηκε να στηρίξει ακόμα και την κινητοποίηση ενάντια στα χαράτσια, που διοργανώνεται από πρωτοβουλίες, σωματεία, επιτροπές κατοίκων γειτονιάς, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με παλαιότερες αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ για στήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση στην ΑΔΕΔΥ καλεί έστω και τώρα της πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ να εγκαταλείψει αυτή την τακτική και να προχωρήσει άμεσα στην κήρυξη Γενικής Απεργίας στις 9 Φλεβάρη μαζί με τη ΓΣΕΕ προκειμένου να δοθεί αγωνιστική απάντηση στους αντεργατικούς σχεδιασμούς Κυβέρνησης και τρόικας.

 

25 Ιανουαρίου 2012