ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ 24ΩΡΗ ΒΑΣΗ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

Την 24ωρη επιτήρηση των Δ.Ο.Υ. με πεζές και εποχούμενες περιπολίες έχει διατάξει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί στις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες, οι περιπολίες πρέπει να γίνονται κυρίως κατά τις ώρες συναλλαγής με το κοινό αλλά και τις νυχτερινές ώρες για την πρόληψη και αποτροπή κάθε έκνομης ενέργειας.

Ταυτόχρονα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ έχουν ενημερώσει τους προϊσταμένους των Δ.Ο.Υ. για την αναγκαιότητα λήψης εξ ιδίων μέτρων ασφάλειας (συστήματα συναγερμού, κλειστό σύστημα τηλεόρασης, θωρακισμένες πόρτες, κιγκλιδώματα στα παράθυρα κλπ), καθώς επίσης και πρόσληψης προσωπικού που προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν. 1339/1983 ή ανάθεσης της φύλαξης αυτών σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας.

Σύμφωνα πάντως με τα στατιστικά στοιχεία που τηρούνται από την ΕΛΑΣ, το 2011 παρατηρήθηκε σημαντική μείωση ληστειών σε βάρος των Δ.Ο.Υ. σε όλη την επικράτεια. Συγκεκριμένα, κατά το έτος 2010 διαπράχθηκαν 18 ληστείες ενώ τον περασμένο χρόνο μόλις τέσσερις ληστείες

Πηγή: Ναυτεμπορική