Δευτέρα
29 / 05 / 2023
3 Νέα Άρθρα

ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΞΕΚΙΝΑ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ Η ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ-ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΚΕΦΑΛΩΝ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑ-ΕΝΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ. ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ & Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ

Ξεκινά από τις 10 Οκτωβρίου η λειτουργία της νέας Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης του υπουργείου Οικονομικών, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε μαζική κατάργηση δεκάδων δικαστικών τμημάτων και τμημάτων ελέγχου ΔΟΥ ανά την Ελλάδα και η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων επιβαρύνεται με ταξίδια δεκάδων χιλιομέτρων, κάποτε και με χρήση πλοίου.Αλλού η ΔΟΥ, αλλού το Δικαστικό της. Στο πλαίσιο του... εξορθολογισμού. Με υπουργική απόφαση του Ευάγγ. Βενιζέλου από τη 10η Οκτωβρίου ξεκινά η λειτουργία της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Ο λόγος για τη μονάδα που θα «αναθέτει» στους εξωτερικούς ελεγκτές τις υποθέσεις ανείσπρακτων οφειλών.

Από 1ης Νοεμβρίου

Με ξεχωριστή απόφαση από την 1η Νοεμβρίου καταργούνται, ή αναστέλλεται η λειτουργία τους, ή μεταφέρεται μέρος των αρμοδιοτήτων δεκάδων τμημάτων δικαστικού και ελέγχων εφοριών ανά την Ελλάδα. Οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται σε άλλες εφορίες του ίδιου νομού (αν και σε περιπτώσεις νησιών, όπως η Κάρπαθος ή η Κάλυμνος, η μετακίνηση του φορολογουμένου στην εφορία της Κω δεν θα είναι ιδιαίτερα εύκολη...).

Οι υφιστάμενες υποθέσεις, που αφορούν το δικαστικό και τον έλεγχο των εφοριών, θα ολοκληρωθούν από τα αντίστοιχα τμήματα των ΔΟΥ στις οποίες μεταφέρονται οι αρμοδιότητες αυτές. Από τις ίδιες ΔΟΥ θα ασκείται, επίσης, η εκπροσώπηση στα δικαστήρια.

Το τμήμα ελέγχου της ΔΟΥ Ανω Λιοσίων μεταφέρεται στο αντίστοιχο τμήμα της ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων, ενώ μετονομάζονται τα λογιστικά και δικαστικά τμήματα της ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά και της ΔΟΥ Κω σε δικαστικά.

Στην υπουργική απόφαση περιλαμβάνεται αναλυτικός πίνακας με τα τμήματα ελέγχου και τα δικαστικά που καταργούνται ή αναστέλλεται η λειτουργία τους, ή μεταφέρεται μέρος των αρμοδιοτήτων τους και η ΔΟΥ στην οποία περιέρχονται οι αρμοδιότητες.

Μόνο στο νομό Αττικής υπάρχουν 25 περιπτώσεις:

**Από την ΙΕ' Αθηνών και την ΚΒ' Αθηνών το Τμήμα Ελέγχου και το Δικαστικό μεταφέρονται στην Α' ΔΟΥ Αθηνών.

**Από την Ι' Αθηνών και την ΙΑ' Αθηνών στη Δ' ΔΟΥ Αθηνών.

**Από την Ε' Αθηνών και την ΙΣΤ' Αθηνών στη ΣΤ' ΔΟΥ Αθηνών.

**Από την ΙΘ' Αθηνών και την ΚΓ' Αθηνών στην ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών.

**Από την Κ' Αθηνών και τη ΔΟΥ Γαλατσίου στην ΙΔ' Αθηνών.

**Από την ΙΗ' Αθηνών μεταφέρονται στην ΙΖ' ΔΟΥ Αθηνών.

**Από τη ΔΟΥ Κορυδαλλού και Χαϊδαρίου στη ΔΟΥ Αιγάλεω.

**Από τις ΔΟΥ Ζωγράφου και Βύρωνα στην ΙΒ' Αθηνών.

**Από την Ανω Λιοσίων και Ιλίου στην Αγίων Αναργύρων.

**Από τη Δάφνης στη ΔΟΥ Αγίου Δημητρίου.

**Από τη Μεγάρων στη ΔΟΥ Ελευσίνας.

**Από την Αργυρούπολης στη ΔΟΥ Ηλιούπολης.

**Από τη Μοσχάτου και τη Β' Καλλιθέας στη ΔΟΥ Α' Καλλιθέας.

**Από την Αγ. Στεφάνου στη ΔΟΥ Κηφισιάς.

**Από τη Ν. Φιλαδελφείας και τη Ν. Ηρακλείου στη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας.

Από Κορωπί στην Παλλήνη

**Από την Κορωπίου και τη Λαυρίου στη ΔΟΥ Παλλήνης.

**Από τη ΔΟΥ Πετρούπολης στη Β' Περιστερίου.

**Από τη Σπετσών στη ΔΟΥ Α' Πειραιά.

**Από την Πόρου και την Αίγινας στη ΔΟΥ Α' Πειραιά.

**Από τη ΣΤ' Πειραιά στη ΔΟΥ Δ' Πειραιά.

**Από τη Σαλαμίνας στη ΔΟΥ Ε' Πειραιά.

**Από τη Χολαργού στη ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής.

**Και από την ΚΑ' Αθηνών στη ΔΟΥ Ψυχικού.

**Δείτε στο www.enet.gr ποιες ΔΟΥ καταργούνται.

Από τη Βόνιτσα στο Αγρίνιο Μόλις 72 χιλιόμετρα!

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα σε πολλές επαρχιακές πόλεις.

Μερικά παραδείγματα:

* Από τη ΔΟΥ Βόνιτσας το Τμήμα Ελέγχου και το Δικαστικό μεταφέρονται στη ΔΟΥ Αγρινίου (απόσταση περίπου 72 χιλιομέτρων).

* Από τη ΔΟΥ Δεσκάτης στη ΔΟΥ Γρεβενών.

* Από τη ΔΟΥ Νευροκοπίου στη ΔΟΥ Δράμας.

* Από τις ΔΟΥ Καλύμνου, Λέρου και Καρπάθου στη ΔΟΥ Ρόδου.

* Από τις ΔΟΥ Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου στη ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης.

* Από τις εφορίες Β' Κέρκυρας και Παξών στην Α' Κέρκυρας.

* Από τις ΔΟΥ Πτολεμαΐδας, Σερβίων και Νεάπολης Βοΐου στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ

πηγή κειμένου: Ελευθεροτυπία

Τίτλοι άρθρου: eforiakoi.org

Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Αριθμ. Δ6Α 1133106 ΕΞ 21.9.2011

Κατάργηση των Τμημάτων Ελέγχου Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως και των Γραφείων Ελέγχου Δ.Ο.Υ. Β' Τάξεως, αναστολή λειτουργίας των Τμημάτων Δικαστικού Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως και ανακαθορισμός καθ' ύλην αρμοδιότητας Τμημάτων και Γραφείων των Δ.Ο.Υ Α' και Β' Τάξεως

Αριθμ. Δ6Α 1133106 ΕΞ 2011

Κατάργηση των Τμημάτων Ελέγχου Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως και των Γραφείων Ελέγχου Δ.Ο.Υ. Β' Τάξεως, αναστολή λειτουργίας των Τμημάτων Δικαστικού Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως και ανακαθορισμός καθ' ύλην αρμοδιότητας Τμημάτων και Γραφείων των Δ.Ο.Υ Α' και Β' Τάξεως.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α) Του άρθρου 32 του Ν. 1828/1989 (Α'2) «Αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος και άλλες διατάξεις», όπως έχει αντικατασταθεί και συμπληρωθεί με την παρ. 3 του άρθρου 19 του Ν. 2443/1996 (Α'265) "Τροποποίηση και συμπλήρωση του Τελωνειακού Κώδικα και άλλες διατάξεις" και των παρ. 12 και 5, υποπαράγραφος α' του άρθρου 55 του Ν. 4002/2011 «Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του δημοσίου - Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση - Θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης» (A' 180).

β) Του άρθρου 55, παράγραφοι 5, 8, υποπαράγραφος α', 13, 15 υποπαράγραφος β', 21, υποπαράγραφοι α' και στ' και 22 του Ν. 4002/2011.

γ) Του Π.Δ. 185/2009 (Α 213) «Ανασύσταση του Υπουργείου Οικονομικών, συγχώνευση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μετονομασία του σε «Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας», μετατροπή του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης και υπαγωγή στο Υπουργείο Εσωτερικών της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Π.Δ. 189/2009 (Α' 221) «Καθορισμός και ανακατανομή αρμοδιοτήτων των Υπουργείων».

δ) Του Π.Δ. 551/1988 (Α'259) «Οργανισμός Νομαρχιών (Οργάνωση Οικονομικών Υπηρεσιών)», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

ε) Του Π.Δ. 16/1989 (Α'6) «Κανονισμός λειτουργίας Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ ) και των Τοπικών Γραφείων και καθήκοντα υπαλλήλων αυτών».

στ) Της παρ. 1 του άρθρου 20 του Ν. 2753/1999 (Α 249) «Απλοποιήσεις και ελαφρύνσεις στην φορολογία εισοδήματος και άλλες διατάξεις».

ζ) Του άρθρου 4 του Π.Δ. 277/2000 (Α' 227) «Σύσταση, ενοποίηση και κατάργηση ορισμένων Δ.Ο.Υ. των περιοχών των Νομών Αττικής, Εύβοιας, Κορινθίας και Θεσσαλονίκης».

η) Του άρθρου 6 του Π.Δ. 466/1990 (A' 179) «Τροποποίηση και συμπλήρωση των διατάξεων του Π.Δ. 551/1998 «Οργανισμός Νομαρχιών» (Οργάνωση Οικονομικών Υπηρεσιών) (ΦΕΚ 259 Α)» και του άρθρου 60 του Ν. 3283/2004 (Α 210) «Ανώνυμες εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, οργανισμού συλλογικών επενδύσεων και κινητές αξίες, αμοιβαία κεφάλαια και άλλες διατάξεις».

θ) Του Π.Δ. 72/2007 (Α' 89) «Τροποποίηση και συμπλήρωση του Π.Δ 551/1988 (Α' 259)».

ι) Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, ο οποίος κυρώθηκε με το «άρθρο πρώτο» του Π.Δ. 63/2005 (Α' 98) «Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα».

2. Την αριθμ Δ6Α 1109388 ΕΞ 2011/2-8-2011 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών «Αναστολή λειτουργίας των Τμημάτων "Λογιστικού" των Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως και ανακαθορισμός καθ' ύλην αρμοδιότητος Τμημάτων και Γραφείων των Δ.Ο.Υ. Α' και Β' Τάξεως» (β' 1801).

3. Την επείγουσα ανάγκη μεταφοράς εξ ολοκλήρου ή μέρους των αρμοδιοτήτων Τμημάτων και Γραφείων των Δ.Ο.Υ. Α' και Β' Τάξεως σε άλλη Δ.Ο.Υ., με σκοπό την καλύτερη στελέχωση και αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών αυτών, σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση προσωπικού.

4. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού,

αποφασίζουμε:

Α. Καταργούμε, από 01-11-2011: α. Τα Τμήματα «Ελέγχου» των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) Α' Τάξεως, που αναφέρονται στη στήλη 2 του κατωτέρω πίνακα και μεταφέρουμε τις αρμοδιότητές τους στα Τμήματα «Ελέγχου», αντίστοιχα, άλλων Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως του ίδιου Νομού, όπως καταγράφονται στην στήλη 4 του πίνακα.

β. Τα Γραφεία «Ελέγχου» των Δ.Ο.Υ. Β' Τάξεως, που αναφέρονται στη στήλη 2 του κατωτέρω πίνακα και μεταφέρουμε τις αρμοδιότητες τους στα Τμήματα «Ελέγχου» των Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως του ίδιου Νομού, όπως καταγράφονται στη στήλη 4 του ίδιου πίνακα.

Β. Αναστέλλουμε, από 01-11-2011, τη λειτουργία των Τμημάτων «Δικαστικό» των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) Α' Τάξεως, που αναφέρονται στη στήλη 2 του κατωτέρω πίνακα και μεταφέρουμε τις αρμοδιότητές τους στα Τμήματα «Δικαστικό», αντίστοιχα, άλλων Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως του ίδιου Νομού, όπως καταγράφονται στη στήλη 4 του πίνακα.

Γ. Μεταφέρουμε, από 01-11-2011, τις αρμοδιότητες που αφορούν:

α. στο Δικαστικό του Τμήματος «Δικαστικό και Λογιστικό» και «Λογιστικό και Δικαστικό» των Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως, που αναφέρονται στη στήλη 2 του πίνακα, στα Τμήματα «Δικαστικό» άλλων Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως του ίδιου Νομού, όπως καταγράφονται στη στήλη 4 αυτού και αναστέλλουμε από την ίδια ημερομηνία τη λειτουργία των Τμημάτων, από τα οποία μεταφέρονται οι αρμοδιότητες.

β. στο Δικαστικό του Τμήματος «Δικαστικό & Λογιστικό» της Δ.Ο.Υ. Νέων Μουδανιών (Α' Τάξεως), στο Τμήμα «Εσόδων & Δικαστικό» της Δ.Ο.Υ Πολυγύρου (Α' Τάξεως) και αναστέλλουμε από την ίδια ημερομηνία, τη λειτουργία του προαναφερθέντος Τμήματος της Δ.Ο.Υ. Νέων Μουδανιών.

γ. στο Δικαστικό του Τμήματος «Εσόδων & Δικαστικό» Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως, που αναφέρονται στη στήλη 2 του πίνακα, στα Τμήματα «Δικαστικό» άλλων Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως του ίδιου Νομού, όπως καταγράφονται στην στήλη 4 του πίνακα και μετονομάζουμε από την ίδια ημερομηνία τα Τμήματα, από τα οποία μεταφέρονται οι αρμοδιότητες σε Τμήματα «Εσόδων».

δ. στο Δικαστικό του Γραφείου «Λογιστικό - Δικαστικό

- Γραμματείας» των Δ.Ο.Υ. Β' Τάξεως: i) Δεσκάτης, ii) Παραμυθιάς, iii) Φιλιατών, iv) Κασσάνδρας, και ν) Αρναίας, στο Τμήμα «Εσόδων & Δικαστικό» των Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως, που αναφέρονται στη στήλη 4 του πίνακα και μετονομάζουμε από την ίδια ημερομηνία τα προαναφερθέντα Γραφεία σε Γραφεία «Γραμματείας».

ε. στο Δικαστικό του Γραφείου «Λογιστικό - Δικαστικό

- Γραμματείας» των Δ.Ο.Υ. Β' Τάξεως, που αναφέρονται στη στήλη 2 του πίνακα, στο Τμήμα «Δικαστικό» Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως του ίδιου Νομού, που αναφέρονται στη στήλη 4 και μετονομάζουμε από την ίδια ημερομηνία τα προαναφερθέντα Γραφεία, σε Γραφεία «Γραμματείας».

στ. στον Έλεγχο του Τμήματος «Ελέγχου & Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων» της Δ.Ο.Υ. Άνω Λιοσίων (Α' Τάξεως), στο Τμήμα Ελέγχου της Δ.Ο.Υ. Αγίων Αναργύρων και μετονομάζουμε από την ίδια ημερομηνία το προαναφερθέν Τμήμα της Δ.Ο.Υ. Άνω Λιοσίων σε Τμήμα «Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων».

ΠΙΝΑΚΑΣ (παραγράφων Α', Β' και Γ')

Δ. Μετονομάζουμε, από της δημοσιεύσεως της παρούσας, τα κατωτέρω Τμήματα των Δ.Ο.Υ., Α' Τάξεως, αντίστοιχα, ως εξής:

1. Το Τμήμα «Λογιστικό & Δικαστικό» της Δ.Ο.Υ Πλοίων Πειραιά (Α' Τάξεως) σε Τμήμα «Δικαστικό».

2. Το Τμήμα «Δικαστικό & Λογιστικό» της Δ.Ο.Υ. Κω (Α' Τάξεως) σε Τμήμα «Δικαστικό».

E. Οι υφιστάμενες, μέχρι την ημερομηνία εφαρμογής της παρούσας απόφασης, εκκρεμείς υποθέσεις, που αφορούν στο Δικαστικό και στον Έλεγχο των Δ.Ο.Υ. Α' και Β' Τάξεως, των οποίων Τμήματα ή Γραφεία καταργούνται ή αναστέλλεται η λειτουργία των Τμημάτων αυτών ή μεταφέρεται μέρος των αρμοδιοτήτων τους, ολοκληρώνονται από τα αντίστοιχα Τμήματα των Δ.Ο.Υ. Α' Τάξεως, στις οποίες μεταφέρονται οι αρμοδιότητες αυτές. Από τις ίδιες Δ.Ο.Υ. στις οποίες μεταφέρονται οι αρμοδιότητες ασκείται, επίσης, η εκπροσώπηση στα Δικαστήρια για τις προαναφερθείσες υποθέσεις και σε αυτές μεταφέρεται το σχετικό αρχείο.

ΣΤ. Στις Δ.Ο.Υ. Ι' Θεσσαλονίκης, Β' Πατρών και Αγίου Αθανασίου, τα Τμήματα που υπάγονται στις Υποδιευθύνσεις Ελέγχου και Φορολογίας, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 3 και 5, εδ. γ' του άρθρου 60 του Ν. 3283/2004 (Α' 210), υπάγονται, από την ημερομηνία εφαρμογής της παρούσας απόφασης, στους Προϊσταμένους των Δ.Ο.Υ. αυτών.

Ζ. Όλα τα μέτρα είσπραξης (διοικητικά, αναγκαστικά, ποινικά) λαμβάνονται από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ., στην οποία μεταφέρεται η αρμοδιότητα, σύμφωνα με τις προαναφερθείσες παραγράφους, τα παραγόμενα όμως μηχανογραφικά έντυπα, που επισυνάπτονται στις σχετικές εντολές θα αναγράφουν τη Δ.Ο.Υ., από την οποία μεταφέρθηκε η αρμοδιότητα.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Αρθρο 108

Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.)

---------------------------------------

1.- Οι Δ.Ο.Υ. της Νομαρχίας Εβρου, διακρίνονται σε Α', Β' τάξης και

είναι οι εξής:

-------------------------------------------------------

α/α ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΤΑΞΗ

-------------------------------------------------------

1.- Δ.Ο.Υ. Αλεξανδρούπολης Αλεξανδρούπολη Α'

2.- Δ.Ο.Υ. Διδυμοτείχου Διδυμότειχο Α'

3.- Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδος Ορεστιάδα Α'

4.- Δ.Ο.Υ. Σουφλίου Σουφλί Β'

2.- Οι Δ.Ο.Υ. λειτουργούν σε επίπεδο Διεύθυνση οι Α' τάξης και σε

επίπεδο αυτοτελούς Τμήματος η Β' τάξης.

3.- Δ.Ο.Υ. Αλεξανδρούπλης διαρθρώνεται στα παρακάτω Τμήματα στα οποία

κατανέμονται οι αρμοδιότητες της, όπως αυτές προσδιορίζονται στο άρθρο

5, ως εξής:

Α. Τμήμα Ελέγχου

Β. Τμήμα Φορολογίας Εισοδήματος και Ακίνητης Περιουσίας.

Γ. Τμήμα Φορολογίας Κεφαλαίου

Δ. Τμήμα Εμμέσων και Ειδικών Φόρων

Ε. Τμήμα Λογιστικό

Στ. Τμήμα Εσόδων

Ζ. Τμήμα εξόδων

Η. Τμήμα Δικαστικό

4.- Οι Δ.Ο.Υ. Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος διαρθρώνονται στα παρακάτω

Τμήματα στα οποία κατανέμονται οι αρμοδιότητές της, όπως αυτές

προσδιορίζονται στο άρθρο 5, ως σ εξής:

Α. Τμήμα Ελέγχου

Β. Τμήμα Φορολογικής Διαδικασίας

Γ. Τμήμα Εσόδων

Δ. Τμήμα Εξόδων

Ε. Τμήμα Δικαστικό Λογιστικό

5.- Σε κάθε Δ.Ο.Υ. της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου λειτουργούν

Γραφείο Διαχείρισης και Γραφείο Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων,

υπαγόμενα απευθείας στον Προϊστάμενο της υπηρεσίας, με την επιφύλαξη

των διατάξεων της παραγράφου 2 του άρθρου 5.

6.- Μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Κτηματικής Υπηρεσίας στη Δ.Ο.Υ.

Αλεξανδρούπολης λειτουργεί και Θ' Τμήμα με τίτλο "Τμήμα Δημόσιας

Περιουσίς" για το χερισμό των θεμάτων του άρθρου 9 μέσα στα όρια της

χωρικής αρμοδιότητας της Δ.Ο.Υ. Αλεξανδρούπολης καθώς και για την

εισήγηση στο Νομάρχη των ιδίων θεμάτων αρμοδιότητας όλων των Δ.Ο.Υ. της

Νομαρχίας.