Παρασκευή
26 / 04 / 2024
6 Νέα Άρθρα

Σύλλογος Αττικής και Κυκλάδων: Να σταματήσουν άμεσα οι αδιαφανείς διαδικασίες μετακίνησης προσωπικού στο ΥΠΟΙΚ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη προσαρμοστικότητα δείχνει η κυβέρνηση σε πρακτικές και μεθόδους που χαρακτήριζαν τη διαχείριση του προσωπικού του ΥΠΟΙΚ, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Οι εξαγγελίες περί αξιοκρατικών διαδικασιών εγκαταλείφθηκαν !

Η επίμονη άρνηση του Υπουργού Οικονομικών να κάνει το αυτονόητο και να δώσει στη δημοσιότητα τη μοριοδότηση των υπαλλήλων, βάσει της οποίας μετακινούνται 500 υπάλληλοι του ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ, είναι προφανές ότι δεν είναι τυχαία.

Όπως δεν είναι τυχαίο και το παιχνίδι της ''κολοκυθιάς'' που εδώ και εβδομάδες παίζουν οι αρμόδιοι, προκειμένου να μην δοθούν τα στοιχεία που ζητήθηκαν από τον Υπουργό με το υπ' αριθμ.289/23.11.2015 έγγραφο μας, όπως είχαμε δικαίωμα και υποχρέωση προκειμένου να υπερασπιστούμε τα μέλη μας.

Η προσπάθεια μεταφοράς των ευθυνών από αρμόδιο σε αρμόδιο δεν μας αφορά. Επιβεβαιώνει όμως τις υποψίες μας για μη αντικειμενικές διαδικασίες στην επιλογή του προσωπικού. Όπως και η προσπάθεια του Υπουργείου να κρυφτεί πίσω από αμφιλεγόμενες γνωματεύσεις και επιχειρήματα των νομικών του τμημάτων, τα οποία επικαλούνται ''προσωπικά δεδομένα'', για να μην δώσουν στη δημοσιότητα την κατάταξη των υπαλλήλων. ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ.

Εισάγει νέα ήθη και νέες πρακτικές η κυβέρνηση και κρύβεται πίσω από νομικίστικες ερμηνείες !

Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών :

 Οφείλει να σταματήσει το κρυφτούλι. Αν επιθυμεί να σώσει έστω και τώρα τα προσχήματα θα πρέπει να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία απ' τα οποία προκύπτει η επιλογή του προσωπικού.

 Να δώσει απαντήσεις στα δεκάδες αιτήματα των συναδέλφων οι οποίοι απαιτούν εξηγήσεις και καταγγέλλουν ρουσφετολογικές & αναξιοκρατικές πρακτικές.

 Να αναστείλει ΑΜΕΣΑ τη διαδικασία που σχετίζεται με την τοποθέτηση των 500 αυτών υπαλλήλων στη ΓΓΔΕ, η οποία επίσης επιχειρείται να γίνει μέσα από ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, αφού δεν έχουν προσδιορισθεί-δημοσιευθεί τα κριτήρια επιλογής - τοποθέτησης.

Σε κάθε πάντως περίπτωση, δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα στη διαφάνεια και την αξιοκρατική – αντικειμενική διαχείριση του προσωπικού και θα αναζητηθούν ευθύνες, προς κάθε κατεύθυνση ! ! !

Καλούμε τέλος, όσους μέχρι χθες διακήρυτταν την ανάγκη για διαφάνεια και αξιοκρατία στη λειτουργία των φορολογικών υπηρεσιών ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητά τους, την καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς κλπ, να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους και να διορθώσουν αποφάσεις που τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα στα μάτια, όχι μόνο των εργαζομένων στο ΥΠΟΙΚ, αλλά στο σύνολο της κοινωνίας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Μέρκος Δημήτριος Σπανάκης Βασίλειος Πέτρος

                                                                                                                   

Για να εκτυπώσετε το δελτίο τύπου πατήστε εδώ.