ΠΟΕ ΔΟY: ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤOΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠ' ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.

Συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα (24.5.13), η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΔΟY. Στη συνεδρίαση αυτή, κατά την οποία τέθηκε το θέμα της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών μας, η ΑΣΚΙ αναφέρθηκε στο σχέδιο που διέρρευσε και δημοσιεύτηκε τις προηγούμενες ημέρες και το οποίο προβλέπει το κλείσιμο τμημάτων και υπηρεσιών.

Τόνισε την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης και αντίδρασης στα σχέδια της κυβέρνησης, επεσήμανε την αντίδραση των τοπικών συλλόγων, τους οποίους ομοσπονδία θα πρέπει επιτέλους να αφουγκραστεί και πρότεινε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις για τις αμέσως επόμενες ημέρες. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε τη σχετική πρόταση της ΑΣΚΙ.

Η πρόταση αυτή καταψηφίστηκε από ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΤΑΥΡΑΚΗ. Αντί αυτού αποφάσισαν να ζητήσουν για τη Δευτέρα συνάντηση με τον κ. Θεοχάρη, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των οργανικών θέσεων. Πρόταση που ψήφισαν ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΤΑΥΡΑΚΗ.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ζητάνε συνάντηση με τον Θεοχάρη, παρά το ότι σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου και της Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής η σχετική απόφαση του Θεοχάρη έχει ήδη υπογραφεί και έχει αποσταλεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. (Σήμερα γνωρίζανε σε πιο σημείο βρίσκεται ακριβώς η όλη διαδικασία, ενώ μέχρι προχθές, όπως λένε, δεν γνωρίζανε καν την ύπαρξη της συγκεκριμένης απόφασης(!!!) σπεύδοντας μάλιστα να καταγγείλουν την ΑΣΚΙ επειδή τη δημοσίευσε).

Το δεύτερο αξιοσημείωτο και απολύτως αποκαλυπτικό στοιχείο, είναι το γεγονός ότι ζητάνε συνάντηση με το Θεοχάρη ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ (το πώς μπορούν να διασφαλιστούν ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ όταν καταργείται το 50% περίπου των δομών του υπουργείου, είναι ένα ερώτημα...). Το θέμα της κατάργησης των τμημάτων και των εφοριών ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΗΘΕΙ να είναι θέμα της συνάντησης με την πολιτική ηγεσία. Είναι προφανές, ότι το συγκεκριμένο σχέδιο ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. Άλλωστε η ΔΑΚΕ ξεκάθαρα διατύπωσε την θέση της για ΜΙΑ ΔΟY ΑΝΑ ΝΟΜΟ.

Δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο για αυταπάτες. Ο δρόμος που απομένει είναι ο δρόμος του ΑΓΩΝΑ, απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της στο συνδικαλιστικό χώρο.