Δευτέρα
06 / 05 / 2024
2 Νέα Άρθρα

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΦΟΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ!

Στυλ Γραμμάτων
  • ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ
  • ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ Helvetica Segoe Georgia Times

ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ!

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ;

Χιλιάδες φορολογικές δίκες «παγώνουν» και αναβάλλονται, εξαιτίας συνταγματικών και άλλων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με τη νέα νομοθεσία που πρόβλεψε αυξήσεις - ρεκόρ στα δικαστικά παράβολα, σύντμηση δικαστικών προθεσμιών κ.λπ.

Χιλιάδες αναβολές οφείλονται στην οικονομική αδυναμία των φορολογουμένων και επιχειρήσεων να πληρώσουν τα νέα παράβολα-φωτιά, που απαιτούνται ακόμα και για εκκρεμείς πριν από το 2011 υποθέσεις (προσφυγές, εφέσεις κ.λπ.). Παράλληλα, τους επόμενους μήνες οι εκκρεμείς υποθέσεις θα αναβάλλονται σε όλη τη χώρα υποχρεωτικά, γιατί με αφορμή σχετική προσφυγή πρέπει να προηγηθεί μια «δίκη - πιλότος» στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να κριθεί εάν είναι αντισυνταγματική η αιφνίδια εκτόξευση των παραβόλων.

Ειδική επιτροπή του ΣτΕ (όπως ορίζει ο νέος ν. 3900/10) ενέκρινε το αίτημα για δίκη - πιλότο για να λυθεί γρηγορότερα το πρόβλημα της συνταγματικότητας, επιβάλλοντας αναγκαστικά (κατά το ν. 3900) την αναστολή όλων των εκκρεμών χιλιάδων δικών όπου τίθεται το ίδιο ζήτημα. Η απόφαση του ΣτΕ θα χρειαστεί τουλάχιστον 2-3 μήνες.

Την ίδια στιγμή, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) θέτει ζήτημα έγκαιρης και αποτελεσματικής υπεράσπισης των συμφερόντων του Δημοσίου σε υποθέσεις που προσδιορίζονται γρήγορα με σύντμηση προθεσμιών και οι οποίες οδηγούνται σε βέβαιη αναβολή λόγω αδυναμίας αποστολής του σχετικού φακέλου.

πηγή: tvxs